Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, tematik spor liselerinden önemli sporcuların yetişeceğine inandığını söyledi.

        Gençlerbirliği Spor Lisesi açılış töreni İlhan Cavcav Tesisleri'nde yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlerbirliği Kulübü arasındaki işbirliği protokolü de imzalandı.

        Törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı.

        Bakan Osman Aşkın Bak, yaptığı konuşmada, Gençlerbirliği'nin Türk futbolu ve sporuna önemli hizmetler verdiğini belirterek, "Gençlerbirliği 100 yıllık çınar, çok önemli kulüp. Böylesine güzel fikri Milli Eğitim Bakanlığımız ile oluşturması çok önemli." dedi.

        Bakan Tekin'in müsteşarlığı döneminde de spor liselerine önem verdiğini dile getiren Bak, şöyle devam etti:

        "Bunların sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Yakınımızda voleybol lisesi var. Bu proje başarılı bir süreç geçirdi. Oradan yetişen pek çok sporcu başarılı sonuçlar elde etti. Bu dönemde bu süreci kendisiyle tekrar ele aldık, bu konular üzerinde çalışıyoruz. Buralardan çok önemli sporcuların yetişeceğine inanıyoruz."

        - "Doğru bir konsept"

        Bak, Gençlerbirliği'nin özellikle İlhan Cavcav döneminde yurt dışından getirdiği ve altyapıdan yetiştirdiği çok sayıda futbolcuyu önemli kulüplere transfer ettiğini belirterek, "En son Arda Güler'in Gençlerbirliği altyapısından Fenerbahçe'ye, oradan Real Madrid'e gitmesi çok önemli bir süreç. Yeni Arda Gülerlerin buradan yetişeceğine inanıyoruz. Doğru bir konsept. Milli Eğitim Bakanlığı ile bu konuda ortak çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Gençlerbirliği'nin Türk futboluna hizmet etmeye devam edeceğini anlatan Osman Aşkın Bak, "Hoca ile (Sinan Kaloğlu) sohbet ettik. Yeniden Süper Lig'e döneceğini bu seneki kadrosundan hissediyoruz. Böylesine önemli bir kulübün altyapıya yaptığı yatırımları biliyoruz. Bunu daha da güçlendirecek, spor lisesi yaklaşımı çok önemli. Tematik liselerin olması, daha doğru sonuçlar çıkarıyor. Bir kulüple bunun yapılması çok daha önemli. Gençlerbirliği'nin Türk sporunun altyapısına yeni sporcuları, yıldızları kazandıracağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

        A Milli Futbol Takımı'nın grup lideri olarak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığına işaret eden Bak, şunları kaydetti:

        "Türkiye, İtalya ile 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı da organize edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spora yapılan çok önemli yatırımlar var. Yapılan büyük tesisler söz konusu. 38 stadyum tamamlandı. Stadyumların bir kısmının yapımı devam ediyor. Yeni statlar envanterimize giriyor. Türkiye dünyanın, Avrupa'nın en modern statlarına sahip. Spor salonları, yüzme havuzları olmak üzere pek çok yatırım var. Spor tesisi açısından ülkemiz çok önemli bir süreci yaşamakta. Sevinçli sonuçları da hep birlikte almaya devam ediyoruz. Sporcularımızın uluslararası yarışlarda kazandığı madalyalarda artış söz konusu."

        - Akdaş: "İlk futbol temalı okul"

        Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş ise konuşmasında 100 yıllık kırmızı-siyahlı kulübün kuruluş hikayesini anlattı.

        "Gençlerbirliği Kulübü bir futbolcu fabrikasıdır." diyen Akdaş, şunları söyledi:

        "Gençlerbirliği yetiştirdiği yüzlerce futbolcuyla Türk futboluna, milli takımımıza sayısız futbolcu kazandırdı. Türkiye'de futbol altyapısı denilince akla gelen ilk kulüp Gençlerbirliği'dir. Her zaman ilkleri yapan Gençlerbirliği Kulübü olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'de ilk futbol temalı okulu açıyoruz. Tesislerimizin içinde bir eğitim kurumunun açılması bizleri aşırı heyecanlandırıyor. Okulumuz, 25 öğrencisiyle 2023-2024 eğitim öğretim yılına başladı. Öğrencilerimiz kariyerlerinde eğitim ve spor hayatlarını beraber devam ettirecekler. Üniversitelerin spor bölümü kayıtlarında da avantaj elde edeceklerdir."

        Konuşmaların ardından Gençlerbirliği Spor Lisesi'nin açılış kurdelesini bakanlar Bak ve Tekin ile Akdaş birlikte kesti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa