Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Birinci Meclis'i ziyaret etti.

        Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla Birinci Meclis'e ziyarette bulunan Sağkan ve beraberindekiler, Kurtuluş Savaşı Müzesi'nin bölümlerini gezdi. Müze Sorumlusu Fatma Hicret Un, Sağkan ve beraberindekilere müze hakkında bilgi verdi.

        Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Sağkan, herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ederek 29 Ekim'in coşkuyla kutlanması gerektiğini söyledi.

        Birinci Meclis'in önemine değinen Sağkan, "Bize emanet edilen en kutsal değerimiz Cumhuriyet, bu bina içerisinden ilan ediliyor." dedi.

        Sağkan, 29 Ekim'in, Türk milleti açısından çok önemli bir gün olduğunu belirterek "Bugünü coşkuyla kutlayacağız. Ama kutlamakla kalmayacağız, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesine ve kurucu değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

        Meclis çalışmalarının İkinci Meclis'e taşınmasının ardından Birinci Meclis binasının hukuk mektebi olarak hizmet verdiğini ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinin öğretime burada başladığını hatırlatan Sağkan, bunun da Atatürk'ün hukukun üstünlüğüne verdiği değerin göstergesi olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa