Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Kazakistan ile Türkiye arasındaki güçlü ilişkilere dikkati çekerek, "Halklarımızın parlak geleceği ve refahı için iki kardeş devlet arasındaki ilişkiler sistemli bir şekilde gelişmektedir." dedi.

        Kazakistan Cumhuriyet Bayramı, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliğince başkentte düzenlenen resepsiyonda kutlandı.

        Resepsiyona, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Ankara'da görev yapan çok sayıda diplomat ve konuk katıldı.

        Burada konuşan Büyükelçi Sapiyev, iki ülke arasındaki köklü ilişkilere dikkati çekerek, "Kardeş Türkiye, Kazakistan'ın bağımsızlığını dünyada tanıyan ilk devlettir." dedi.

        İki ülke arasındaki ortak dil, ortak kültür ve tarihe işaret eden Sapiyev, "Halklarımızın parlak geleceği ve refahı için iki kardeş devlet arasındaki ilişkiler sistemli bir şekilde gelişmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

        Sapiyev, Türkiye ile Kazakistan arasındaki işbirliğinin kısa süre içinde "genişletilmiş stratejik ortaklık" düzeyine yükseldiğini belirterek, "Şu anda Cumhurbaşkanlarımızın eş başkanlığında Yüksek Düzeyde Stratejik İşbirliği Konseyi, Kazakistan Başbakanı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın eş başkanlığında ise Hükümetlerarası Ekonomik Komisyon, Dışişleri Bakanları'nın eş başkanlığında, Ortak Stratejik Planlama Grubu aktif faaliyet göstermektedir." ifadelerini kullandı.

        İki ülkenin üst düzeydeki işbirliğin de düzenli bir şekilde geliştiğini vurgulayan Sapiyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in bu yıl Türkiye'ye iki ziyaret yaptığının altını çizdi.

        Büyükelçi Sapiyev, ticari, ekonomik ve yatırım işbirliğinin Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkinin öncelikli alanlarından olduğunu belirterek, "Hükümetlerimizin aldığı kapsamlı tedbirler ve girişimciliklerinin sayesinde 2022'de ülkelerimiz arasındaki karşılıklı ticaret hacmi yüzde 54 artarak 6,3 milyar dolara ulaşmıştır." dedi.

        Konuklara katılımlarından dolayı teşekkür eden Sapiyev, yıl dönümü yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için "6 gün sonra kutlanacak olan kardeş Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü içtenlikle kutluyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Yurtta sulh, cihanda sulh olsun." sözlerini kaydetti.

        Resepsiyon, fotoğraf çekimi ve yemek ikramıyla sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa