Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

        Sanık eski yüzbaşı Erdem Eraslan, iddianamede yüzü görülmeyen ve kime ait olduğu bilinmeyen 2 fotoğraf yüzünden tutuklandığını öne sürdü.

        Hakkında herhangi bir tanık beyanı bulunmadığını savunan Eraslan, "İddianamede bana ait olduğu belirtilen fotoğraflar bana ait değildir. Darbe gecesi kendimi odama kilitledim ve sabaha kadar orada bekledim. Savcılık makamının mütalaasında, Mehmet Partigöç ile karşılaştığımda selamlaşmamın, 'Darbe girişimine başlayın' yorumu olduğu sonucunun çıkartılmasını anlamsız buluyor ve istenilen cezayı kabul etmiyorum. Delil yetersizliğinden hakkımda beraat kararı verilmesini istiyorum." dedi.

        Olay tarihine kadar yüzbaşı rütbesiyle hava pilot kurmay subay olan sanık Erman Can da üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, "Ertesi gün yurt dışından gelecek bir heyet için sunum hazırladığım için 15 Temmuz akşamı rutin fazla mesai yaptım. Bahçedeki bir grup askerin, 'Terör saldırısı olacak' dediğini duydum. O sıra silah dağıtılıyordu, ben de MP-5 silah alarak nizamiye binasına giderek sabaha kadar orada kaldım." savunmasını yaptı.

        Duruşmaya yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa