Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şoke eden olay! Otobüs şoförü yolcuları esir aldı - Ankara Haberleri

        Ankara'da yolcularla tartışan EGO otobüsü şoförünün, tüm kapıları kilitleyerek yolcuları 40 dakika boyunda araç içinde esir aldığı iddia edildi.

        İHA'nın haberine göre olay, akşam saatlerinde Mamak Ege Mahallesi 340 hat numaralı EGO otobüsü içinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Nato Yolu Caddesi üzerinde ilerleyen otobüsün otomatik kapısının arkasında sıkışan iki yolcu, şoförle tartışma yaşadı. Yolculara hak veren başka bir vatandaşın da şoförle münakaşaya girmesi sonucu gerginlik arttı.

        Yolcularla ağız dalaşına giren sürücünün, daha sonra tüm kapıları kilitleyerek kimseyi araçtan indirmediği iddia edildi. O anlar, yolcular tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülere, otobüs içinde mahsur kalan insanların serzenişleri yansıdı. Yolcuları yaklaşık 40 dakika boyunca esir alan şoförün, daha sonra cep telefonu ile konuşarak ve trafikte tehlikeli hareketler yaparak yola devam ettiği ifade edildi.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        DHA'nın haberine göre, EGOGenel Müdürlüğü tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldığı duyuruldu. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, olayın 'kabul edilemez' olduğu belirtilirken,şoförY. H. hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Yapılan incelemelerin ardından şoförün cezalandırılacağı vurgulanan EGOGenel Müdürlüğü'nün açıklamasında, şöyle denildi:

        "Bugün çeşitli basın yayın organlarında `EGO Otobüs şoförü yolcuları 40 dakika rehin aldı´ başlıklı haberler üzerine EGO Genel Müdürlüğü tarafından inceleme başlatılmıştır. Mamak Ege Mahallesi´nde 340 numaralı hatta çalışan Belediyemiz şirketi BELKA A.Ş personeli Y.H. isimli şoförün yapılan ilk incelemede yolcuları 6 dakika otobüs içinde kapalı tuttuğu tespit edilmiştir. Yaşanan bu olay her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bu nedenle olaya karıştığı belirlenen şoför hakkında soruşturma başlatılmış olup, BELKA A.Ş. Disiplin Kurulu´na sevk edilmiştir. Hem otobüs içindeki video görüntüleri hem de vatandaşlarımızın şikayetleri titizlikle değerlendirilecektir. Gerekli incelemenin ardından şoför cezalandırılacaktır."

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa