Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Ampute Milli Takımı'ndan Zeytin Dalı Harekatı'na destek - Futbol Haberleri

        Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takımı, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

        Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Uğur Özcan kendisinin 1994 yılında mayına basarak sol ayağını kaybeden bir gazi olduğunu belirterek, Türkiye'nin yıllardır terörle mücadele ettiğini hatırlattı.

        Harekata katılan tüm askerlerin Allah'ın yar ve yardımcısı olması temennisinde bulunan Özcan, "Ampute Milli Takımı olarak Zeytin Dalı Harekatı'na sonuna kadar destek veriyoruz. İnşallah harekattan alnımızın akıyla çıkacağız. Böylece Türkiye Cumhuriyeti de terör belasından kurtulacak." dedi.

        Şırnak'ta 1997 yılında komando er olarak görev yaparken yol kontrolü sırasında PKK'lı teröristlerin döşediği mayına basması sonucu sol bacağını, dizinin altından kaybeden Ampute Milli Takımı kaptanı Osman Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin bölgesinde başlattığı harekatın çok önemli olduğunu belirtti.

        Büyüyen Türkiye Cumhuriyeti ve devletiyle uğraşıldığını, 7 çeşit terör örgütüyle mücadele ettiklerini vurgulayan Osman, "Artık terör örgütlerini yıldırmak için uğraşmıyoruz, yok etmek için uğraşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda başlayan operasyonda, hava ve iklim koşullarını düşünerek, askerlerimize gece gündüz dua ediyoruz. 79 milyonun kalbi sizinle. Duaları da sizinle. Allah yar ve yardımcınız olsun." diye konuştu.

        REKLAM

        Operasyon sırasında gazi olan kahramanlara acil şifalar, şehitlere de Allah'tan rahmet dileyen Osman, şehit ailelerine seslenerek, "Önceden bir evladınız vardı, şimdi bin evladınız var." ifadesini kullandı.

        "GAZİLER SPORUN İÇİNDE OLSUN"

        Kendisinin de vatanın birliği ve beraberliği için gazi olduğunu anlatan Osman, sonraki rehabilitasyon sürecinin zorlu geçtiğini dile getirdi.

        Gazi olduklarında devlet büyüklerinin kendilerini doğru ve iyi yönlendirdiği belirten Osman Çakmak, şunları kaydetti:

        "Gazilerimize mutlaka sporun içinde olmalarını tavsiye ediyorum. Sporla uğraşmak olumsuz düşüncelerin hepsini ortadan kaldırıyor. Gerçekten o zaman engeller yok oluyor. Şu anda 25 ilimizde ampute futbol kulübü var. Futbol oynayabilirler. Kulübü olmayan şehirlerdeki arkadaşlar, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna ulaşsınlar. Orada 18 branş ve çeşitli faaliyetler var. Onlara katılabilirler."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa