Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Ampute Futbol Milli Takımımız, Rusya'yı 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) bünyesindeki ay-yıldızlı ekip, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen şampiyonanın çeyrek finalinde son dünya şampiyonu Rusya ile karşılaştı. Ay-Yıldızlılar, Rusya'yı uzatmalar sonunda 2-1 yenerek yarı finale yükseldi.

        REKLAM

        Ay-yıldızlı ekibin üstün bir ortaya koyduğu mücadelede Rusya, 24. dakikada Sulambek Mutaev'in attığı golle 1-0 öne geçti. Uzun süre Rusya'nın skor üstünlüğünü koruduğu karşılaşmanın 50. dakikasında Türkiye penaltı kazandı. Penaltı kararının ardından uzun süre karşılaşmanın hakemine itirazda bulunan Rusya'da teknik ekip takımı sahadan çekmek istedi. Rusya'nın yeniden sahaya dönmesiyle 50+6. dakikada penaltı atışını kullanan Rahmi Özcan maça eşitlik getirdi. Normal süresi 1-1 berabere biten mücadelede 10'ar dakikadan iki uzatma bölümüne geçildi.

        Karşılaşmanın 61. dakikasında Fatih Şentürk'ün golüyle 2-1 öne geçen Türkiye, ilk uzatma bölümünü bu skorla üstün tamamladı.

        Mücadelenin ikinci uzatma bölümü oynanırken Rusya'dan Aslanbek Shakblulatov kırmızı kart gördü. Rus sporcu, bu kararın ardından karşılaşmanın hakem Mario Shmith'i iterek yere düşürdü. Bunun üzerine Shmith ile kısa bir görüşme gerçekleştiren 1. hakem Ian Clark, bitime 2 dakika kala maçı tatil etti. Bu kararın ardından milli sporcular büyük sevinç yaşadı.

        GALİBİYET TESCİLLENDİ!

        Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rus oyuncu Aslanbek Shakblulatov'un hakem hakem Mario Shmith'i iterek yere düşürmesinin ardından ertelenen maçla ilgili toplanan EAFF Teknik Kurulu, mücadeleyi tatil edildiği andaki skor olan 2-1 ile Türkiye'nin kazandığına hükmetti.

        Bu kararla adını resmen yarı finale yazdıran ay-yıldızlı ekip, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen turnuvada bugün saat 19.30'da Polonya ile karşılaşacak.

        GRUPLARDA GOL YEMEDEN 20 ATMIŞTIK!

        İlk maçında Almanya'yı 7-0, ikinci maçında da Gürcistan'ı 9-0 mağlup eden Türkiye, üçüncü maçında da İspanya'yı yenerek 3'te 3 yapmış ve A Grubu'nu 9 puanla ilk sırada bitirerek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Ay-yıldızlı ekip, 20 gol attığı grubu gol yemeden tamamlamıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa