Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhacıköy'de Okul Çağı İşitme Tarama Programı kapsamında, Toplum Sağlığı Merkezi hemşireleri tarafından ilçede bulunan okullarda işitme tarama testi yapılıyor.

        Program kapsamında, ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin işitme eşikleri, konuşmayı algılama becerileri ve işitme kayıplarının erken tespiti için odyometri testi uygulanıyor. Testi geçen öğrencilerde herhangi bir sorun tespit edilmezken, işitme kaybı tespit edilen öğrenciler ise uzman hekime sevk ediliyor.

        Gümüşhacıköy Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Serhat Bayburt, işitme kaybının erken tespit edilmesi ve tedavi edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "İşitme kaybı, çocukların sosyal ve akademik gelişimini olumsuz etkileyen önemli bir sağlık sorunudur. Bu nedenle, okul çağı işitme taraması programının önemine inanıyoruz. Bu program sayesinde, işitme kaybı olan çocuklar erken dönemde tespit edilerek, gerekli tedavileri alabiliyorlar." dedi.

        İşitme tarama testlerinin, ilçedeki tüm ilkokullarda devam edeceği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa