Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Suluova ilçesi Akören köyünde yapımı tamamlanan Akören Yeni Mahalle Camisi ibadete açıldı.

        Program Kanatpınar İmam Hatibi Murat Cantav’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

        Cami açılışına katılan AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı.

        Filistin'e yönelik zulmün devam ettiğini belirten İpek, "Bu katliama maruz kalan Filistin'de hayatlarını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir ve tüm Müslümanlara emanettir. Filistin Mescid-i Aksa’nın olduğu bölgedeki camiyi inşa eden Hz. Ömer'dir. Hz. Ömer ve Akören köyümüzdeki bu caminin yapımına katkı sunan tüm Hz. Ömerlerden Allah razı olsun." dedi.

        Belediye Başkanı Fatih Üçok da, "Cenabıhak yeni camimizi köyümüze ve halkımıza hayırlı eylesin, mabetlerimizin sayısını çoğaltsın. Bu cami ilçemizin en büyük köyüne çok yakıştı. Suluova şehir merkezimizde de 3 bin 500 kişilik modern bir cami yapıyoruz." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından caminin açılışı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa