Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları son dakika! Gram altın fiyatı, bugün çeyrek altın fiyatı ne kadar? - Altın Haberleri
        • 1

          Altın fiyatları bugün ne kadar? sorusu yatırımcıları tarafından araştırılıyor. 8 Şubat 2018 Perşembe günü altının gram fiyatı güne düşüşle başladı. Altın alıp sonra bozdurmak isteyen ya da uzun vadeli altın yatırımı yapmak isteyen yatırımcılar güncel altın fiyatları için piyasaların açılışını bekliyordu. Veriler az önce geldi. Çeyrek altın fiyatı ne kadar? Gram altın fiyatı ne kadar?

        • 2

          Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 160 lira seviyelerinde dengelendi. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,06 azalışla 160,90 liradan tamamladı.

        • 3

          Dün dolar kurundaki değer kazançlarına paralel alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,45 artışla 160,9 liradan tamamlamıştı.

        • 4

          Gram altın, bugüne düşüşle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,5 azalışla 160 liradan işlem gördü. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 263 lira, Cumhuriyet altını da 1.072 liradan satıldı.

        • 5

          Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 264,00 lira, Cumhuriyet altını 1.077,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,06 düşüşle 160,90 liradan işlem gördü.

        • 6

          Asya piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,25 değer kaybıyla 1.311,9 dolardan alıcı buluyor.

        • 7

          Altın uzmanı İslam Memiş, küresel piyasalarda yaşanan iyimserliğin ve dolar endeksindeki toparlanmanın altın fiyatlarında düşüşe neden olduğunu kaydetti.

        • 8

          ABD Merkez Banksı (Fed) yetkililerinin konuşmalarının dolar endeksinde toparlanmaya emtia fiyatlarında ise gerilemelere neden olduğunu belirten Memiş, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.305 doların destek, 1.325 doların direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

        • 9

          Altın uzmanı Memiş, altının ons fiyatında yaşanan değer kayıplarının altının gram fiyatını olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, "Altının gram fiyatında 160 liranın kritik bir seviye olduğunu anımsatmak isteriz. Çünkü 160 lira seviyesi aşağı yönlü kırılırsa düşüşler 157 liraya kadar devam edebilir." değerlendirmesinde bulundu.

          Bugün yurt içinde sanayi üretimi verileri, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini belirten Memiş, siyasi ve jeopolitik gelişmelerin de altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını ifade etti.

        • 10

          GRAM ALTIN FİYATI

          160,70 TL

          160,90 TL

          ÇEYREK ALTIN FİYATI

          259,00

          264,00 TL

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa