Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Almanya Meclisi'nde terör örgütü YPG sembolü açıldı

        Almanya'da Sol partili Dağdelen bugünkü Meclis oturumunda kürsüde yaptığı konuşmada, hem terör örgütü YPG'yi övdü hem de bir kağıda basılı sembolü açtı. Bu hareketiyle tepki çeken Dağdelen, Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble tarafından uyarıldı.

        Daha sonra söz alan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de PKK ve diğer terör örgütlerine Almanya'da getirilen yasaklamaları savundu.

        Gabriel, terör örgütü PKK'nın Almanya'da uyuşturucu sattığı, haraç topladığı, insan kaçakçılığı ve şantaj yaptığını, bu nedenle yasaklı terör örgütü olduğunu vurgulayarak, terör örgütü PKK eylemlerine veya yasa dışı olaylara Alman polisinin müdahale etmesinin de hukuk devletinin gereği olduğuna dikkati çekti. Gabriel'in sözlerine tepki gösteren Dağdelen bu kez de oturduğu yerden terör örgütlerini övücü ifadeler kullandı ve tekrar terör örgütü YPG sembolü açtı.

        Dağdelen yine geçen yılın kasım ayında Federal Meclis'in içinde o dönem terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin elebaşı Salih Müslim ile görüşmüş ve kamuoyunun tepkisini çekmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa