Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya'dan ABD'ye mesaj: Daha sert politika izleyeceğiz!

        Almanya'dan ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilme kararına tepki gelmeye devam ediyor. Der Spiegel dergisine konuşan Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ABD'nin tek taraflı kararının Berlin ve Washington arasındaki ilişkileri 'zehirlediğini' söyledi.

        ABD'nin müttefiklerinin argümanlarını ciddiye almak için çok istekli davranmadığına dikkat çeken Maas, "Berlin, salı akşamı yaşanan hayal kırıklığından önce Washington'da devam eden değişimin farkındaydı" diyerek, Almanya'nın ulusal çıkarları söz konusu olduğunda ABD'ye karşı daha sert bir tutum sergileyeceğini vurguladı.

        Maas, "Konuşmaya, müzakere etmeye ve gerektiğinde çıkarlarımız için mücadele etmeye hazırız. Bu sadece Beyaz Saray için değil, tüm düzeyler için geçerli" diye ekledi.

        REKLAM

        Daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump'ın uluslararası düzene duyulan güveni zedelediğini belirtmiş, Trump'ın daha önce de iklim ve ticaret anlaşmalarını terk ettiğini hatırlatarak, "Bu durum uluslararası düzene duyulan güveni zedeliyor. Çok taraflılık gerçek bir krizde. İşimize gelmediğinde uluslararası düzeni umursamaz ve aklımıza eseni yaparsak, bu, dünya için kötü bir haber olur." demişti.

        ÇAVUŞOĞLU İLE MAAS BİR ARAYA GELECEK

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Alman mevkidaşı HeikoMaas, 29 Mayıs'ta Solingen'de bir araya gelecek.

        Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te beş Türk vatandaşının hayatını kaybettiği ırkçı saldırının 25. yıl dönümünde, Türk ve Alman Dışişleri Bakanları birlikte anma törenine katılacak. Mevkidaşların yabancı düşmanlığına karşı ortak mesajlar vermeleri ve Solingen'de hayatını kaybedenler için yapılan anıtı ziyaret etmeleri bekleniyor.

        Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Başbakanı Armin Laschet'in daveti üzerine 29 Mayıs'ta Solingen'e gelecek olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, burada Alman mevkidaşı HeikoMaasile de görüşeceği öğrenildi.

        Aşırı sağcılar 29 Mayıs 1993 tarihinde Türklerin oturduğu bir binayı kundaklamış, çıkan yangın sonucu Mevlüde Genç iki kızını, iki torununu ve bir yeğenini kaybetmişti. Saldırıyı düzenlenen dört aşırı sağcı, 1995 yılında cinayetten hüküm giymiş, ancak bir süre sonra tahliye edilmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa