Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika: Ali Tarakçı kimdir? Gazeteci Ali Tarakçı'ya silahlı saldırı

        Trafikte tartıştığı kişi tarafından silahla vurulması sonucu yaralanan gazeteci AliTarakçı'nın hastanedeki tedavisi sürerken, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

        SALDIRI ANI KAMERADA

        Gazeteci yazar Ali Tarakçı sabah saatlerinde çocuklarını okula bırakmak için aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğramıştı. Tarakçı'nın 3 yaşındaki oğlunun gözleri önünde saldırıya uğradığı anların kamera görüntüleri ortaya çıktı.

        Kameralara yansıyan görüntülerde, Tarakçı trafikte seyir halindeyken arkadan gelen bir araç Tarakçı'nın aracına çarpıyor. Daha sonra Tarakçı ve diğer şahıslara araçlarından inerek konuşmaya başlıyor. Ardından şahıslar Tarakçı'nın ayaklarına kurşun yağdırıyor.

        Esenyurt Barbaros Hayrettinpaşa Mahallesi 1993. Cadde'de, trafikte tartıştığı kişi tarafından vurulması üzerine hastaneye kaldırılanTarakçı'nın eski eşi Aynur Cihan, gazetecilere açıklamada bulundu.

        Cihan,Tarakçı'nın sabah çocukları okula bırakmak için evden çıktığını belirterek, 2'sini okullarına bıraktıktan sonra 3. çocuğuyla trafikte devam ederken, arkadan bir otomobilin yavaşça aracına çarptığını söyledi.

        Tarakçı'nın arabaya bakmak için aşağıya indiğini anlatan Cihan, "Bakıyor arabada bir şey yok. İki kişi araçtan çıkarak ayaklarına ateş açıyor. Tabi kasıtlı olarak yapılmış bir olay. Trafikle ilgili bir durum yok. İşte arabadan indirmek için... Çünkü arabanın içerisinde küçük bir çocuk var. 3 kurşun ayağına isabet ediyor. 2'si ayağından çıkarken, bir tanesi sağ bilekte kalıyor. Şu anda doktorlar bekliyorlar Acil Serviste. Sağlık açısından tabi ki iyi, ama, 3 yaşındaki çocuğumun yanında yapılması tabi ki kaygı yarattı. Çocuğum gergindi. Ben de öğrenir öğrenmez hemen gidip çocuğumu teslim aldım. Oradaki esnaflar almışlar. Ali Bey'i de hastaneye kaldırmışlar." diye konuştu.

        Tarakçı'nın iş ortağı Mehmet Mert ise, "Ali'nin ve benim gazetenin son günlerde yazdıklarımıza bakmak lazım. Bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü, arkasından biri çarpıyor. Arabadan inenler, ayağına 3-4 sefer sıkıp kaçıyorlar. Türkiye'de doğruları, gerçekleri yazanların maalesef hali bu. Ama biz yazmaya çizmeye, gerçeklerden, meslekten ödün vermemeye devam edeceğiz. Doğruları insanlara anlatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        ALİ TARAKÇI KİMDİR?

        Ali Tarakçı, 1964 yılında Sinop'ta doğdu. Eğitim hayatına Zeytinburnu'nda ilkokulda başlayan Tarakçı; ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Sefaköy-Küçükçekmece'de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu ve ardından birçok gazetede günlük olarak 25 yıl boyunca makaleler yazdı ve yöneticilik yaptı.

        1980 darbesinin ardından 4 Kasım 1980 tarihinde yakalandı ve 46 gün gözaltında tutuldu ve ardından yaklaşık 1 yıl da tutuklu kaldı. Ancak 1 yıllık mahkumiyetinin ardından yargılandığı davadan beraat etti.

        REKLAM

        1996 yılında "Sesli Düşünceler" adlı ilk kitabını piyasaya sürdü. Uzun yıllar kamuda görev yapan Ali Tarakçı, 2007 yılında Gerçek TV kanalında "Sesli Düşünceler" adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Ali Tarakçı, aynı zamanda Karadeniz TV'de de bir dönem "Mercek Altında" ve "Sesli Düşünceler" adlı programları hazırladı ve sundu.

        Günümüzde Akit TV'de Cumartesi akşamları Tuna Öztunç ile birlikte hazırlayıp sunduğu tartışma programı "Çapraz Sorgu"da yer almaktadır.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa