Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Ali Ağaoğlu: Kadir Topbaş gitti, çok da iyi oldu - Emlak Haberleri

        Çekmeköy'deki bir projenin tanıtım toplantısında konuşan Ağaoğlu, ekonominin daraldığı ve durgunluk yaşandığı dönemlerde yaptıkları yatırımların karşılığını daima aldıklarını söyledi.

        Ağaoğlu, 1994, 2001 ve 2008 gibi kriz dönemlerinde dahi projelerini sattıklarını belirterek, "Şu anda da dünya sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Özellikle bizim coğrafi olarak bulunduğumuz bölge en sıkıntılı yerlerden ama biz işimize devam etmek zorundayız." dedi.

        Ağaoğlu, ekonominin çarklarının dönmesi için karlarından ciddi fedakarlıklar yaptıklarını belirterek, "Bugün bu araziyi para olarak alıp yerine koymaya kalksak alamayız. Bunu bilerek yapıyoruz. Oturup ağlayacak halimiz yok. Binlerce çalışanımız var. Ekonominin çarklarının dönmesi lazım. Biz bu lafları 2008-2009 küresel krizinde de söyledik. Bizim iş adamı olarak da sosyal sorumluluğumuz var." diye konuştu.

        REKLAM

        Bodrum'daki projeleri üzerinde çalıştıklarını ve 2018'de projeye başlayacaklarını ifade eden Ağaoğlu, "Bodrum'da Çinliler ile devasa bir proje için ön anlaşma imzaladık." dedi.

        "KONUT FİYATLARININ DÜŞECEĞİNE KESİNLİKKLE İNANMIYORUM"

        Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Ağaoğlu, sadece Türkiye'de değil, dünyada sıkıntılı bir dönem yaşandığına işaret ederek, "Satışlarda bir yavaşlamanın olduğu doğru... Bunu aşmanın yolu 'satamıyorum' diye ağlamak değil. Fedakarlık yapacak, karını paylaşacak. Vatandaşın yeni ve nitelikli konuta ihtiyacı var. Deprem gerçeği kaçınılmaz. İnsanların yeni ve güvenli binalara ihtiyacı var. Ancak insanların yeni konuta erişiminde sorun var. Karlarımızdan ciddi fedakarlık yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Ağaoğlu, bir projenin başarılı olabilmesi için tek doğrunun yetmediğini, 4-5 doğrunun bir arada bulunması gerektiğini aktararak, "Bir dönem 'ne yaparsam satarım' dönemi vardı. Ehil olan olmayan, maddi gücü olan olmayan herkes sektöre dalmıştı. Şimdi öyle bir dönem yok. Ekmek aslanın ağzında değil, ekmek aslanın kalın bağırsağında... Herkes hesabını iyi yapacak. Talepte eksilme yok hatta artış da var ama erişim sorunu var. 4-5 doğruyu bir araya getirdiğinizde başarıyı yakalıyorsunuz." diye konuştu.

        REKLAM

        Konut fiyatlarının yüksek olduğuna ilişkin bir soruya Ağaoğlu, "Konut fiyatlarının yüksek olması, arsa fiyatlarının yüksek olmasına bağlı... Arsa fiyatı düşmez hiçbir zaman... Konut maliyet fiyatlarında da enflasyondan dolayı gerileme olmayacağına göre konut fiyatlarının kesinlikle düşeceğine inanmıyorum. Fiyatların aşağıya gelmesini beklemek hayal olur. Ben aşağıya gelmeyeceğine eminim." karşılığını verdi.

        MEDYATİKLİĞİN FATURASINI ÖDEDİK

        Ağaoğlu, Bakırköy projesinin yargıdaki durumunun devam ettiğini belirterek, "Orada bize iptal kararı veren hakimlerin hepsi şu an tutuklu ama maalesef verdikleri kararlar geçerli. Orada medyatikliğin faturasını ödedik. Bakırköy'deki projemiz belki de İstanbul'un en güzel projelerinden bir tanesi. Yasal süreç hakkında bir şey diyemem, devam ediyor. Temennimiz en kısa zamanda adaletin yerini bulması." şeklinde konuştu.

        Ümraniye, Çekmeköy bölgesinde 5 proje yaptıklarını ve Çekmeköy Park projesinin 6. projeleri olduğunu belirten Ağaoğlu, "Burada 20-30 sene önce aldığım epey arazi var. Bu bölgede daha çok proje yapacağız." dedi.

        Ağaoğlu, Trabzon'da uygun arazi arayışında olduklarını ve 4-5 arazi tespit ettiklerini bildirdi.

        OLİGARŞİ DEVAM EDİYOR

        Ağaoğlu, "Oligarşi hala devam ediyor. Maalesef iş hayatının önündeki en büyük engellerden biri o. Yaptığımız işler bizi yormuyor ama bir ruhsat almak inanılmaz zor. Kadir Topbaş gitti, çok da iyi oldu. Bizim köyde bir laf vardır; 'gidenin arkasından konuşulmaz, gömün' derler. Ben 50 senedir iş hayatının içindeyim. İş yapmanın bu kadar zor olduğu bir dönem yaşamadım. Bunu Cumhurbaşkanımız da söylüyor. Özellikle belediyelerde bırakın başkanını, zabıtası bile yolda yürürken kibirden 'dünyaları ben yarattım' modunda... Şu anda da zaten gereği yapılıyor." ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa