Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Alanyaspor: 1 - Fenerbahçe: 4 (MAÇ SONUCU) - Fenerbahçe Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... AYTEMİZ ALANYASPOR - FENERBAHÇE MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, 17. dakikada yeni transferi Vincent Janssen'in attığı golle maçta durumu 1-0'a getirdi. 42. dakikada Emre Akbaba, Alanyaspor'un eşitlik sayısını buldu. İlk yarının son anlarında Mathieu Valbuena, 45+2'de sahneye çıktı ve Fenerbahçe soyunma odasına 2-1 önde girdi.

        İkinci yarıda da ataklarını sürdüren Fenerbahçe, Janssen'in topla ceza sahasına kat ettiği bir pozisyonda yerde kalmasının ardından bir penaltı kazandı. Penaltı atışında topun başına geçen Giuliano, top ve kaleciyi farklı köşelere gönderip Fenerbahçe'yi 3-1 öne geçirdi. Bu golden sonra maçı rölantiye alan Fenerbahçe, oyunun da kontrolünü eline aldı. Dakikalar 90+5'i gösterdiğinde Valbuena takımını 4-1 öne geçirdi ve bu gol aynı zamanda maçın da skorunu belirledi.Bu 3 puanla birlikte Fenerbahçe puanını 8 yaptı ve 9. sıraya yükseldi. Alanyaspor ise 14. sırada ve 4 puanda kaldı.

        REKLAM

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        14. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Isla'nın sağ kanattan pasında ceza sahasında topla buluşan Janssen, topukla Giuliano'ya pas verdi. Giuliano'nun şutunda, top kalenin üstünden auta çıktı.

        16. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Sağ taraftan köşe vuruşu kazanan sarı-lacivertlilerde Valbuena, topu arka direğe ortaladı. De Souza'nın kafayla indirdiği meşin yuvarlakla altıpas içinde buluşan Janssen, takımını öne geçiren golü kaydetti: 0-1

        34. dakikada konuk ekip ikinci gole yaklaştı. Aytemiz Alanyaspor yarı alanında topla buluşan Valbuena, ceza sahasına yönelip şutunu çekti. Kaleci Haydar Yılmaz, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        36. dakikada Fenerbahçe'nin kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena, şutunu çekti. Kaleci Haydar Yılmaz, meşin yuvarlağı kontrol etti.

        42. dakikada ev sahibi ekip, skorda eşitliği sağladı. Bu dakikada Vagner Love'ın pasında ceza sahasında topu kontrol eden Emre Akbaba, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1

        45+2. dakikada Fenerbahçe yeniden öne geçti. Sağ kanattan Isla'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Valbuena, sağ çaprazdan yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2

        Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        55. dakikada Giuliano'nun pasında ceza sahası dışında topla buluşan De Souza, şutunu çekti. Kaleci Haydar Yılmaz, meşin yuvarlağı kontrol etti.

        58. dakikada Aytemiz Alanyaspor ceza sahasına giren Janssen, Tzavellas'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Maçın hakemi Mete Kalkavan, penaltı noktasını gösterdi. 60'ıncı dakikada penaltıyı gole çeviren Giuliano, farkı ikiye çıkardı: 1-3

        72. dakikada Isla'nın sağ kanattan ortasında arka direkte topu kontrol eden Janssen'in şutunda, meşin yuvarlak kalenin üstünden auta gitti.

        73. dakikada Aytemiz Alanyaspor gole yaklaştı. Vagner Love ile verkaç yapan Efecan Karaca, ceza sahasında topla buluştu. Efecan Karaca'nın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        90+5. dakikada Fenerbahçe skoru 4-1'e taşıdı. Alper Potuk'un sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Valbuena, kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü attı.

        Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 4-1 üstünlüğüyle sona erdi.

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 4. haftasındaki Medipol Başakşehir maçının kadrosuna göre Aytemiz Alanyaspor karşısında dört değişiklik yaptı.

        Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanan karşılaşmada Kocaman, geçen hafta Medipol Başakşehir'e 3-2 yenildikleri müsabakanın kadrosuna göre biri zorunlu dört değişikliğe gitti.

        Sarı-lacivertlilerde, kalede kaptan Volkan Demirel'in yerine Carlos Kameni forma giydi. Kameni, bu sezon Süper Lig'de ilk kez görev yaparken, Volkan da ilk defa yedekler arasında yer aldı.

        Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Martin Skrtel'in yerine stoperde Roman Neustaedter forma giydi. Kocaman, hücum bölgesinde de değişikliğe giderek Roberto Soldado'nun yerine Vincent Janssen'e görev verdi.

        Aykut Kocaman, savunma hattının solunda ise İsmail Köybaşı'nın yerine Hasan Ali Kaldırım'ı görevlendirdi.

        Fenerbahçe'de Skrtel'in yanı sıra Mehmet Topal da sakatlığı nedeniyle Alanya'ya getirilmedi.

        Öte yandan, sarı-lacivertlilerde sakatlıkları geçen Mehmet Ekici ve Jose Fernandao, bu sezon ilk kez resmi bir maçın kadrosuna dahil edildi.

        Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Safet Susic ise geçen hafta Atiker Konyaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ettikleri maçın ilk 11'ini Fenerbahçe karşısında da sahaya sürdü.

        TRİBÜNLER BÜYÜK ORANDA DOLDU

        Alanyaspor taraftarı, Fenerbahçe maçında takımını yalnız bırakmadı. Tribünlerin büyük bölümünü dolduran turuncu-yeşilli taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Az sayıda Fenerbahçe taraftarı da tribündeki yerlerini alarak takımlarını Alanya deplasmanında destekledi.

        Aytemiz Alanyasporlu oyuncular, zabıta teşkilatının 191. kuruluş yılı dolayısıyla "191 yaşında hala aynı aşkla milletimizin hizmetindeyiz" yazılı pankartla sahaya çıktı. Karşılaşmadan önce, hafta içinde hayatını kaybeden Fenerbahçe Kulübünün asbaşkanlarından Hakan Dinçay için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa