Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Akbank Caz Festivali başlıyor

        Gerçi bu yıl sadece caz yok. Festivalin bu yılki sürprizlerinden biri de aralara farklı türleri daha doğrusu elektronik sound’u katması. Acid Jazz’ın önemli isimlerinden Red Baraat, prodüktör ve müzisyen Nicola Cruz, yapımcı ve müzisyen Bonobo... Festivalin line up’ı kalabalık ki bu dinleyici için zenginlik. Festivalin katılımcılarından sahne alacakları güne dair tüyolar aldık, yeni etkinlikleri ve detayları derledik. İyi bir program yapabilmek için hangi konser nerede ajandamızı takip edin... HT Cumartesi'nden Ece Ulusum'un haberi...

        Al.ani

        “Her şey inanılmaz... İstanbul gibi güzel bir şehirde şarkı söyleyeceğim için çok heyecan duyuyorum. Umarım gelenlere müziğimi en iyi şekilde yansıtabilirim.”

        REKLAM

        Amina Figorava

        “Türkiye’deki ilk performansım olacak, o kadar heyecanlıyım ki... Sonunda Türk dinleyicilerle tanışma fırsatı bulacağım. Azerbaycan’da büyüdüm, ondan Türk müziğine alışığım ve beni etkilediğini bile söyleyebilirim. Sahne benim için evim gibi ve seyirciyi evimde ağırlıyormuşum gibi hissediyorum. O gün sahnede New York’un gündelik hayatından esinlenerek hazırladığım albümümden parçalar söyleyeceğim.”

        Şenay Lambaoğlu

        “İstanbul’un dört bir köşesinde farklı mekânlarda konserler bizi bekliyor. Bu yıl cazın genç kitlelere de ulaşabilmesi bakımından İstanbul dışında farklı şehirleri de kapsayan bir çok etkinlik düzenleniyor. Farklı sesleri ve renkleri her geçen gün daha çok arar olduğumuz şu günlerde festivallerin varlığı hepimize umut olsun. Kültürlerin müzik yolu ile buluşması ve kaynaşmasının olumlu etkilerini hep beraber yaşayıp göreceğiz.”

        REKLAM

        #quato1#center##17 Gün 15 Atölye 53 Konser#

        Evrencan Gündüz

        “Akbank Caz Festivali, her yıl heyecanla geçiyor. Bu etkinlikte 21 yaşında bir genç olarak, büyüdüğüm yerde, evimde, Kadıköy’de olmak da benim için ayrı bir huzur ve konser sonrası ayrı bir eğlenceye dönüşür diye tahmin ediyorum. Hepimiz bu festival için farklı bir repertuvar hazırlıyoruz. Lindy Hop’un atölyesi benim için heyecanla beklediğim etkinliklerden çünkü kendilerinin bizzat nasıl dans ettiğini konserimde gördüm. Dans ve swing severlerin bu etkinlikte yer almaları, bedenleri ve ruhları için çok iyi olacaktır. Ayırca yılbaşından sonra 5 şarkı geliyor...”

        Hakan Başar

        “13 yaşında olduğumdan festivali yeni takip ediyorum. Gerçi geçen yıl Ron Carter ile tanışıp sohbet etme şansım olmuştu. Ben geleneksel cazı seviyorum ve eğlenceli geliyor. Tabii ki müthiş bir Oscar Peterson seveni olarak onunla birlikte Joe Pass’ten sonra çalan Ulf Wakenius benim için çok ilgi çekici görünüyor üstelik oğluyla birlikte. Abdullah İbrahim ve Gonzalo Rubalcaba da gitmeye değer konserler. Dünya çapında müzisyenlerle çalacağım ve onlardan öğreneceklerim benim için iyi bir tecrübe olacak.”

        REKLAM

        Red Baraat

        “İstanbul’da çalmak için bekleyemeyecek kadar sabırsızlanıyorum. Grup olarak ilk, tek olarak ikinci gelişim. Çok eğlenceli olacak gibi görünüyor. Konserde dans ve sonik zevkin yolculuğunda insanları uçuracağız. Bu bir parti... Umarız o gün gelenler sevgi ve birlik duygusuyla evlerine döner.”

        Sattas

        “Bu yıl konuklarımız olacak ki bu konuklarımız birbirinden değerli müzisyenler. Farklı müzik türlerinde fakat beraber yol aldığımız arkadaşlarımız ve bizler için de ilk olacak. Şarkı sıralamasını bütün konserlerimizde önce ısınma ve sonuna doğru artık iyi yükselmeye başlayan bir ateş güzergâhında hazırlıyoruz!”

        Ye, iç, öğren, dans et!

        Atölyeler

        Lindy Hop Dans Atölyesi, İstanbul Lindy Hoppers: Solo Caz Dans Atölyesi, İstanbul Lindy Hoppers: Jazz Tap Dans Atölyesi, Çocuklarla Caz: Bir Varmış Bir Cazmış, Jazz in Zentangle

        Söyleşiler

        “For You” Sevinç Tevs (Hakan Rauf Tüfekçi & Şehrazat), Sevin Okyay: Beat Kuşağı ve Caz Beat Generation And Jazz (Hülya Tunçağ & Ali Sönmez), Sevmez ki Cazı? (Elif Çağlar Muslu, Çağrı Sertel, Ece Göksu)

        Cazlı lezzetler

        Çay Saatinde Caz, Cazlı Brunch ve Akbank Sanat Kafe’de Akşamüstü Caz etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik kapsamındaki mekânlar arasında; Tamirane, MSA Restoran, Manouche-u Âlâ, Pera Palace Hotel Jumeirah var.

        • 27 senede 4500’ün üzerinde sanatçı geldi. Yarısından fazlası yabancı. Bugüne kadar 300 binin üzerinde bilet satıldı.
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa