Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği belgelerle ilgili açıklama

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Bilkent Üniversitesi Politik Düşünce Kulübü'ndeki programından önce basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Ünal, Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili olarak, söz konusu belgelerin savcılığa teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

        Ünal'ın açıklamalarından satır başları:

        Bazı eylemlerin Türkiye ayağını Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si oluşturuyor. Cumhurbaşkanımızın ailesi ile ilgili çirkin iftiralarının hakikati ortaya çıkacaktır. Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu'nun siyaset anlayışı siyaset tarihimizin çöplüğünde yerini alacaktır.

        "ELİNDEKİLERİ SAVCILIĞA TESLİM ETMESİ GEREKİYOR"

        AA'nın haberine göre; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında öne sürdüğü iddialara ilişkin Ünal, "Yine bir Kılıçdaroğlu klasiği yaşıyoruz. İnsanların onurlarıyla haysiyetleriyle ilgili hiçbir ölçü tanımaksızın, haysiyet cellatlığı yapabilen, iftirada, yalanda sınır tanımayan bir muhalefet anlayışıyla karşı karşıyayız. Bugün itham altında bırakılan iftira edilen isimlerin avukatı açıklama yaptı. Bu belgelerin niteliğini kamuoyuyla paylaştı ve kendisine de bir çağrıda bulundu dedi ki 'Elindeki belgeleri basınla paylaş. Oraya çıkıp belge sallamakla bu iş olmaz. Elindeki belgeleri, eğer bunlar suç unsuru teşkil eden belgelerse bunlar.' Zaten anayasaya göre suç işlemiş oluyor, elinde bulunduramaz bunları savcılığa teslim etmesi gerekiyor" diye konuştu.

        Bunların kendisine ilgili avukatın basın toplantısında net bir şekilde söylendiğini kaydeden Ünal, "Siyaset böyle olmaz. Siyaset böyle yapılmaz. Siyaset, yalan ve iftira üzerinden götürülen çamur at izi kalsın üzerinden yapılan bir şey değildir. Daha da acısı Türkiye'ye karşı Amerika'daki bazı çevrelerin yürüttüğü operasyonların, artık söylem birliği eylem birliğine dönüşmüş durumda" dedi.

        Ünal, Amerika'da yürütülen çalışmaları yapılan Türkiye'ye karşı eylemlerin Türkiye ayağını Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin oluşturduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu'nun son bir haftadır Amerika'daki eylemlerle eş zamanlı olarak, içerideki eylemlerine ve açıklamalarına işaret etti. Ünal, "Bir kez daha kendi iftirasında, kendi yalanında boğulacaktır. Cumhurbaşkanımızla ve ailesiyle ilgili çirkin iftiralarının hakikati ortaya çıkacaktır. Kemal Kılıçdaroğlu ve siyaset anlayışı, siyaset tarihimizin çöplüğündeki yerini alacaktır" ifadelerini kullandı.

        RIZA SARRAF DAVASI

        Tamamen siyasi, Türkiye'ye dönük bazı çevrelerin operasyonlarından ibaret olan, FETÖ'nün Amerika'da dizilere kadar sızdığını biliyoruz. Bir diziye kadar sızmış durumda. Bu tiyatroda oynan oyunu biz tanımıyoruz.

        Mahir Ünal, Amerika'da devam eden Rıza Sarraf davasına ilişkin, "Hukuki olmayan, hukuki bir niteliği olmayan, uluslararası hukukta hiçbir karşılığı bulunmayan, tamamen siyasi, Türkiye'ye dönük bazı çevrelerin operasyonlarından ibaret olan. Hele hele FETÖ'nün Amerika'da dizilere kadar sızdığını biliyoruz, bu tiyatronun savcısının, hakiminin kim olduğunu biliyoruz. Bu tiyatroyu sahneleyenleri biliyoruz. Bu tiyatronun amacını biliyoruz. Bu tiyatroyu biz gündemimize almıyoruz. Bu tiyatroda oynanan oyunu da biz tanımıyoruz" diye konuştu.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa