Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'den "Bazı belediye başkanlarının istifası istendi" iddiasına yanıt

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki toplantısı sonrası kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, belediye başkanlarının istifasının istendiği iddialarının sorulması üzerine "Mahir Bey gerekli açıklamayı yaptı. Partimizin bütün kurumlarıyla birlikte herhangi bir birim, belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle birşey önümüzde yok. Ama bundan sonra olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişim dönüşümü seçime kadar yaşıyoruz, yaşacağız. Bu metal yorgunluğu dediğimiz konu tüm bunları kapsayan konu. Bu noktada da çok daha diri dinamik güçlü bir yapıyla seçimlere hazırlanıp geleceğiz" diye konuştu.

        MAHİR ÜNAL'IN AÇIKLAMASI

        AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti'de bazı belediye başkanlarının istifasının istendiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ünal, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın istifasının istendiğine ilişkin soruyu yanıtlayan Ünal, "Sayın Melih Gökçek'e dönük istifasının istendiğine dair haberlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasında bulundu.

        Ünal'ın açıklamalarından satır başları;

        Şu belediye başkanından istifa istendi ya da bu belediye başkanının istifası istendi şeklindeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddialar söz konusu değildir. Biz bütün belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi de yapıyoruz. Performans kriteri çalışmaları yürütülüyor. Basında yürütülen istifası istenen belediye başkanlarımızla ilgili herhangi bir çalışma olmamıştır.

        Biz 2019'a hazırlanırken hem teşkilatta hem belediyelerde bir takvim yürütüyoruz. Sanırım yılbaşına kadar hem teşkilat hem de belediyelere ilişkin çalışmalar belli bir noktaya gelir. Biz AK Parti olarak 2019'a dönük kamuoyu algısının, kamuoyu araştırmalarının gereği ve kamuoyunun taleplerini dikkate alarak hem yerel yönetimler hem de teşkilat başkanlığımız bu çalışmaları yürütüyor.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Melih Gökçek'e dönük istifasının istendiğine dair haberlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır.

        İBRAHİM KALIN'DAN MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifası yönündeki iddialara ilişkin soruya yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, "Dün hükümet sözcümüz ona bir cevap verdi. Şuan öyle bir şey söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa