Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2017’de yapılan doğum istatistikleri çalışmasında Ağrı toplam doğurganlık hızı en yüksek üçüncü il oldu.

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK Başkanlığı tarafından hazırlanan “Doğum İstatistikleri, 2017” Toplam doğurganlık hızı en yüksek olan il yüzde 4,29 ile Şanlıurfa olurken bunu yüzde 3,72 ile Şırnak ve yüzde 3,60 ile Ağrı izledi. Türkiye ortalaması ise yüzde 2,7 olarak saptandı. Toplam doğurganlık hızı en düşük olan il ise Gümüşhane yüzde 1,31 oldu.

        Belli bir yıl içinde her bin nüfus başına düşen doğum sayısı (Kaba doğum hızı)’nda Şanlıurfa yüzde 32,7 ile ilk sırada yer alırken bu ili yüzde 27,9 ile Şırnak ve yüzde 27,8 ile Ağrı izledi. Türkiye ortalaması ise yüzde 27,8 olarak açıklandı. Kaba doğum hızının en düşük olduğu il ise yüzde 9,8 ile Edirne oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ağrı İlçeleri
        Tüm Ağrı Haberleri
         Ağrı

        Ağrı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa