Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Asteğmen Cengiz Uslu ile Ulaştırma Er Recep Yıldırım'ın cenazeleri, askeri törenle memleketlerine uğurlandı.

        Doğubayazıt ilçesi İran hudut bölgesindeki piyade sınır karakoluna ikmal için giden askeri aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehit düşen Uslu ve Yıldırım için Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'nda tören düzenlendi.

        Yoğun yağmur nedeniyle havalimanı içerisinde düzenlenen törende, şehit Uslu ve Yıldırım'ın özgeçmişleri okunarak dua edildi.

        Ardından Türk bayrağına sarılı naaşları aynı askeri uçağa alınan Uslu Muş'a, Yıldırım ise Tokat'a uğurlandı.

        Törene, Ağrı Valisi Süleyman Elban, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, 12. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Vali Yardımcısı Ejder Demir, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ağrı İlçeleri
        Tüm Ağrı Haberleri
         Ağrı

        Ağrı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa