Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin desteğiyle Anamur'dan asma borularla su getirildiğini belirterek, "Anadolu suyu sürekli olarak Kıbrıs'a, Girne sahillerinden Geçitköy Barajı'na geliyor. 75 milyon metreküp su, her yıl kesintisiz buraya akmaktadır." dedi.

        Tatar, İhsaniye ilçesindeki tarihi Frig Vadisi'nin yer aldığı Ayazini ile Demirli köylerini gezdi, bölge hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra da Mevlevihane ile Ulu Cami'yi ziyaret etti.

        Programlarının ardından Gastronomi Konağı'nda basın toplantısı düzenleyen Tatar, kadim şehir Afyonkarahisar'da iki gündür kendilerine gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti.

        KKTC'nin Doğa Akdeniz'de mavi vatanın bekçisi olduğunu vurgulayan Tatar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Avrupa Birliği (AB) bize, birtakım farklı muamelelerle Kıbrıs Türk halkı ile Anadolu ve Türkiye'nin bağlarının kopartılması için girişimde bulunuyor. Biz de kati surette bunu kabul etmeyeceğimizi belirtiyoruz. Kıbrıs'ta artık bir anlaşma olacaksa, iki eşit egemen devlet arasında olabilir. Dolayısıyla KKTC'nin, mutlaka bir anlaşmanın parçası olması gerekiyor."

        - "İsrail'in Filistin halkına yaptıklarını kınadık"

        Tatar, İsrail'in masum Filistin halkına yaptığı saldırıların soykırıma dönüştüğünü söyledi.

        Hadiseleri büyük bir endişeyle izlediklerini aktaran Tatar, şunları kaydetti:

        "Geçen hafta Türkiye'de olduğu gibi Kıbrıs'ta da 3 günlük yas ilan ettik. Orada da İsrail'in Filistin halkına yaptıklarını kınadık. Geçmişte bizler de Kıbrıs'ta benzer durumlar yaşadık. Ancak bizim en büyük şansımız ana vatan Türkiye Cumhuriyeti'nin, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile Kıbrıs'a müdahale etmesiyle varlığımızı, barış, huzur ve güven içerisinde devam ettiriyoruz."

        - "Kıbrıs'a kabloyla elektrik getirilmesi için çalışmalar sürüyor"

        Tatar, KKTC'nin küresel ısınmayla karşı karşıya kaldığını, bunun da beraberinde kuraklığı getirdiğini anlatarak, şunları aktardı:

        "Türkiye'mizin desteği ile Anamur'dan uzun yıllar süren bir çalışma sonucu asma borularla Kıbrıs'a su getirdik. Anadolu suyu sürekli olarak Kıbrıs'a, Girne sahillerinden Geçitköy Barajı'na geliyor. 75 milyon metreküp su, her yıl kesintisiz akmaktadır. Şimdi de kabloyla elektriğin getirilmesi ve enerji meselesine köklü bir çözüm bulmak için çalışmalar sürdürülmektedir."

        Basın toplantısına, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa