Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 2. ayağı Afyonkarahisar'da başladı.

        Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından organize edilen ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından desteklenen şampiyonanın 2. ayak yarışları Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde başladı.

        İki gün sürecek yarışların ilk gününde sporcular parkur tanıma antrenmanı, sıralama turları ve teknik kontroller yaptı.

        Yarışlar, MX, MX1, MX2, MX2 junior, 85 cc, 65 cc, 50 cc ve veteran olmak üzere 8 ayrı kategoride yapılacak.

        Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, iki gün sürecek yarışlara 8 kategoride 76 sporcunun katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Yarışlarda 5 yaşında olan sporcumuz da var. 60 yaşında veteranlarda yarışan sporcumuz da var. 5 yaşındaki sporcumuz belki de motosiklet yarışlarının en küçük yarışçısı olacak. Afyonkarahisar'da Motor Sporları Merkezi'nde yapılacak bu yarışlar, 1-2 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası'nın da provası olacak. Bu yarışların ardından pistlerde revizyonlar ve tesisleşmeler başlayacak. Yoğun bir çalışmayla Dünya Motokros Şampiyonası'na hazır olacağız."

        - "Bu şampiyona için 6 aydır tanıtımı yapıyoruz"

        Dünya Motokros Şampiyonası'nın tanıtımına turizm fuarlarına katılarak başladıklarını dile getiren Akülke, "Spor turizmini Afyonkarahisar'da öne çıkarmak için dünyanın dört bir tarafındaki önemli fuarlara katılarak stant açtık. Bu şampiyona için 6 aydır tanıtımı yapıyoruz. Yurt dışı tanıtımlarının yanında iki federasyon aracımız üniversite kampüslerinde motor sporlarını sevdirmek ve dünya şampiyonasının tanıtımını yapıyor." diye konuştu.

        Yarışların final etabı yarın yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa