Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Afrin'deki teröristler kıyafet değiştiriyor!

        DHA'nın haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 19-20 Ocak 2018 tarihlerinde PKK/PYD-YPG terör örgütü tarafından Afrin bölgesinden açılan taciz ateşlerine meşru müdafaa kapsamında mukabelede bulunuldu.

        PKK/PYD-YPG terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınak ve sığınakların vurulmasının ardından Afrin'deki örgütün üst düzey yöneticilerinin mevzilerdeki teröristlere sivil halkmış gibi görünmeleri için kıyafet değiştirmeleri konusunda talimat verdikleri ortaya çıktı. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; Terör örgütü yöneticilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan atışlarla verilen zayiatı sivil halkmış gibi gösterme gayreti içinde olduğu belirtildi.

        REKLAM

        Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesi sırasında sivil halkın zarar görmemesi için büyük bir hassasiyet gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin operasyonun da bölgede yaşayan sivilleri zarar görmemesi için büyük bir çaba sarfettiği öğrenildi.

        AYRILMAK İSTEYEN SİVİLLERE İZİN YOK

        İHA'nın bölgedeki kaynaklara dayandırdığı habere göre, PKK/PYD-YPG terör örgütü Afrin'den ayrılmak isteyen sivillere izin vermiyor.

        Sivil halk terör örgütü tarafından kalkan olarak kullanılmak üzere bölgede kalmaya zorlanırken, PKK/PYD-YPG terör örgütü üst düzey yöneticileri kendi ailelerini ve yakınlarını Halep bölgesine kaçırma telaşı içinde olduğu belirtiliyor. Halkın isyanı ve örgüte olan tepkisini daha da artıran gelişme, örgütün gerçek niyetini gözler önüne seriyor. Çocukları PKK/PYD-YPG terör örgütünün elinde rehin olan ailelerin, çocuklarını örgütün elinden almaya çalıştığı ifade ediliyor.

        OPERASYON İÇİN AFRİN'E KÖPRÜ

        Afrin operasyonunda askeri araçların rahat geçiş yapabilmesi için sınırın Suriye tarafındaki Karasu çayına beton köprü yapılıyor.

        REKLAM

        Operasyon öncesi Hatay'ın Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan ilçelerindeki sınır birliklerine tank ve askeri araç sevkiyatı devam ederken sınırın Afrin tarafında da alt yapı çalışmaları sürüyor.

        Operasyon sırasında askeri araçların rahat geçişi için Hassa ilçesindeki Sugediği Mahallesi'ndeki sınırın karşı tarafında bulunan Afrin'e bağlı Qara Baba kasabasında, sınır duvarının yakınlarında bulunan Karasu Çayı'na köprü çalışması yapılıyor.

        Köprü için gereken betonlar Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait kamyonlarla sınırın diğer tarafına taşınıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa