Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman'ın Tut ilçesinde bulunan Tut Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) öğretmen ve öğrencileri Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesini gezdi.

        Tut Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Selçuk Erol ve okul öğretmenlerinden Serap Kalağası, Meryem Çetinkaya ve Elif Saryıkılmaz ile son sınıf öğrencilerinden oluşan grup üniversiteyi ziyaret etti.

        Üniversiteyi tanımak, üniversite tercihinde bulunacak öğrencilere bölüm ve programlar hakkında bilgi almak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette tanıtım sunumunun ardından öğretmen ve öğrenciler gezerek yetkililerden bilgi aldı.

        Adıyaman Çarşısı Minyaman, Adıyaman Evi Kültürel Hazineler Müzesi, Perre Antik Kenti ve Nemrut Dağı minyatürleri, Nemrut ve Karakuş Kümülüsü heykelleri, Cendere Köprüsü ana giriş kapısı gibi Adıyaman'ın tarihi ve kültürel değerlerini inceleyen grup tarihi havası nedeniyle üniversiteyi çok beğendi.

        Öğrenciler eğitim öğretim ve araştırmageliştirme çalışmalarının yanı sıra barınma, beslenme, spor, kültürsanat ve sosyal imkanlarda da Adıyaman Üniversitesinin ülkemiz genelindeki birçok üniversiteden daha iyi noktada olduğunu gözlemlediklerini dile getirdi.

        Ziyaretin ardından Tut ÇPAL Müdür Yardımcısı Selçuk Erol, "Üniversitemizi görünce gerçekten gurur duyduk. Başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü hocamız olmak üzere ekibini gerek eğitimöğretim gerekse de sosyal anlamda çok başarılı bulduğumuzu belirtmek isterim. Çok verimli bir gezi oldu. Öğrencilerimiz buranın havasını soludular. Kampüs alanına hayran kaldık. Bizleri kabul eden ve üniversitemize emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa