Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce 25 ilde uygulamaya konulan elektronik sınav merkezi Adıyaman’da da hizmet vermeye başladı.

        Adıyaman’ın da bulunduğu 28 il daha elektronik sınav merkezi eklenerek sayı 53’e çıktı. Bu sınav merkezlerinde ilk etapta yazılı ehliyet sınavları yapılacak. Daha sonraki dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığının merkezi sınavları (Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Ortaokulu) yapılacağı öğrenildi.

        Adıyaman eSınav merkezi Merkez Gazi İmam Hatip Ortaokulu Bahçesinde İnovasyon Merkezi içerisinde hazırlanmıştır. Esınav merkezi hakkında Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, salonda 30 kişinin aynı anda sınav olabileceği sınav ortamının hazırlandığını söyledi.

        Kızılkaya konuşmasının devamında ‘’Ayrıca 2 adet yedek bilgisayar ve elektrik kesintilerine karşı güç kaynağı mevcuttur. Aday bilgisayarını sınav saatinde açtığında kendine ait bilgileri ve soruları görüp sınava başlayabilmektedir. Sınav bitiminde ise kurulan kiosktan anında sınav sonucunu öğrenebilmektedir. Hafta içi mesai sonrasında 3, hafta sonu gündüz 7’şer oturum sınav yapılabilecektir. Maksimum haftada 970 kişiyi sınav yapabilme kapasitesi mevcuttur’’ ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa