Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman'da 15 Şubat'ta faaliyete başlayan Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Tesisi'nde bugüne kadar 270 ton atık bertaraf edildi.

        Karadağ Ormanları yakınlarında 400 metrekaresi kapalı olmak üzere 3 bin metrekare alana inşa edilen tesiste, tıbbi atıklar basınçlı buhara maruz bırakılarak steril hale getiriliyor.

        Daha sonra atıklar parçalanarak hacmi küçültülüyor ve evsel çöp niteliği kazandıktan sonra katı atık tesisinde bertarafı sağlanıyor.

        Tesisi inceleyen Adıyaman Valisi Osman Varol, yaptığı konuşmada, modern hayatın bir takım avantajlarının yanında birçok dezavantaj getirdiğini söyledi.

        Tesisin kente kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Varol, "Şehirlerimizde, kendimizin, modern hayatın yüksek standartların yarattığı bu kirlilikle mutlaka etkin bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun bir parçası da tıbbi atıklar. Bu anlamda tesis önemli bir misyonu karşılıyor." dedi.

        Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise sonraki nesillere güzel bir gelecek bırakmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

        Tesisin depremlerde büyük ölçüde görev üstlendiğini aktaran Kılınç, "Bu tesisimiz 15 Şubat'tan beridir faaliyette. Özellikle deprem döneminde çok ciddi bir tıbbi atık vardı. Bu atıklar son derece tehlikeli, bulaştırıcı olabilecek bir potansiyele sahipti. Tesis şu ana kadar 270 ton tıbbi atığı bertaraf etti." diye konuştu.

        Açılış programına AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Erdoğan ile diğer ilgililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa