Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde devam eden TOKİ inşaatındaki dış cephe çalışmalarına kırlangıç yuvaları nedeniyle 1,5 ay sonra devam edilecek.

        TOKİ tarafından 2 yıl önce başlatılan 252 konut projesinin tamamlanma aşamasına gelen 5 bloğuna kırlangıçlar yuva yaptı.

        Yüklenici firma, kırlangıçların yumurtlama dönemi olması nedeniyle kuşların yuva yaptığı blokların dış cephe imalatlarını geçici olarak durdurdu.

        Vatandaşlar da yüklenici firmaya duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

        Yüklenici firmanın inşaat mühendisi Ramazan Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şantiye sahasında 250 konut, 16 derslikli okul, cami ve arıtma tesisi inşaatı bulunduğunu belirtti.

        Şantiyede bulunan bloklarda yaklaşık 200 kırlangıç yuvası olduğunu belirten Taşpınar, "Bu yuvalardan dolayı dış cephe imalat çalışmaları durduruldu ama okul, cami ve arıtma tesisinde çalışmalarımız sürüyor. Kırlangıçların yumurtlama döneminden dolayı yaklaşık 1,5 ay boyunca dış cephelerde herhangi bir çalışma yapmayacağız. Binaların balkonlarında, saçaklarda ve mutfak balkonlarında kırlangıç yuvaları mevcut. Firma yetkililerine ve TOKİ Başkanlığına duyarlılıkları için teşekkür ederim." diye konuştu.

        Çelikhan halkından Abuzer Büyüktaş, kırlangıç yuvalarının olduğu binalarda çalışmaların durmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

        İlçenin yüksek rakımda bulunması dolayısıyla hiç bu kadar çok kırlangıç yuvası görmediğini belirten Büyüktaş, "Halk arasında ebabil olarak bilinen kırlangıçların burada konaklaması bizi çok mutlu etti. Firma sahiplerine ayrıca teşekkür ederim. Çünkü firma sahipleri, kuş yuvalarına zarar vermemek için çalışmalarını durdurmuş." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa