Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CUMHURİYETHalk Partisi (CHP) Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, "CHP'nin değişim talebine karşı çıkmaması lazım" dedi.

        Seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman´a gelen CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel´i, parti binasında CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, milletvekilleri Abdurrahman Tutdere, Veli Ağbaba, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mahmut Alan, ilçe başkanları ve partililer karşıladı. Basın açıklaması yapan Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partili üyelerin yüzde 85'inin değişim talep ettiğini söyledi.

        'CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN BU DEĞİŞİM TALEBİNE KARŞI DURMAMASI LAZIM'

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu incitecek söylem ve ifadelerden kaçındıklarını aktaran Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi kendi dönüşümünü bir an önce gerçekleştirmezse toplumda yaratılan umutsuzluk ve tolumdaki kırgınlık biran önce tamir edilmezse bunun sonucunda hem yerel seçimlerde hem de partinin tümü zarar görecektir. Bu konuda yapılan bütün ölçümler, CHP'li üyelerin yüzde 85 oranında değişim talep ettiğini söylüyor. Resmi anket sonuçlarını hepimiz görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu değişim talebine karşı durulmaması lazım. Değişim sürecini hep söylediğim gibi vefalı götürmeliyiz. Dikkat ederseniz Sayın Genel Başkanımızı incitecek, onu üzecek rencide edecek ifadelerden kaçındığımız partimizi gelecekte zora sokacak ifadelerden kaçındığımız süreci yaşıyoruz" dedi.

        Büyük değişim ve gençleşme sürecinin bir benzeri 2023 yılında Cumhuriyetin 100'üncü yılında gerçekleştirmeyi hedef aldıklarını ifade eden Özel, "Tutum belgemiz dünyadaki sol rüzgarları gören, nasıl başarıyor, ne zaman kaybediyoru gören, 1970'lerdeki CHP'nin yarattığı büyük değişim gençleşme sürecinin bir benzerliği 2023 yılında Cumhuriyetin 100'üncü yılında gerçekleştirmeyi hedef almış bir kadro hareketidir." diye konuştu. 

        'BÜYÜK EYLEMLERİN ÖNCÜSÜ OLMAYAN SOSYAL DEMOKRAT PARTİ OLMAZ'

        Özgür Özel, hayat pahalılığa dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamlardı:

        "Peki bugün tarihin en büyük hayat pahalılığı yapılırken sokağa milyonlar neden dökülmemektedir. Bugün her akşam icabında 2 lira, 4 lira mazota zaman gelirken çiftçileri sokağa dökmeyen sosyal demokrat parti olmaz. Gübre bu fiyat olduğunda büyük çiftçi eylemleri yapmayan, yem bu fiyat olduğunda yemdeki parite 0.9'lara gerilediğinde sütteki parite burada büyük eylemlerin öncüsü olmayan sosyal demokrat parti olmaz. Emekli maaşı ayın 15'inde bitiyorsa bu emeklileri örgütlemeyen sosyal demokrat parti olmaz. Sokaktan çekinmeden, meydandan çekinmeden, eylemden çekinmeden hareket etmek lazım. Buradan Adıyaman'a demiyorum Türkiye'deki bütün çiftçilere söylüyorum." 

        Özel, açıklamasın ardından parti binasından ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa