Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adanalı RessamKarikatürist Erbil Işın, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişimini 1 yıldan fazla süren çalışmayla karikatür haline getirerek 2 ayrı çizgi roman hazırlayarak anlattı. Işın, tamamladığı "15 Temmuz" ve "15 Temmuz 2" adlı çizgi romanlarının Cumhurbaşkanı’nın girişimleriyle bastırılıp vatandaşlara ücretsiz dağıtılmasını istiyor.

        58 yaşındaki Erbil Işın, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve halkın verdiği mücadeleyi çizdiği 2 romanla anlatarak, yarınlara taşımaya karar verdi. ‘15 Temmuz’ ve ‘15 Temmuz 2’ çizgi romanını yaklaşık 1,5 yılda tamamlayan Karikatürist Işın, emek vererek hazırladığı ve karşılığında bir şey beklemediği çizgi romanlarını devlet büyüklerinin girişimleriyle bastırılıp ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılmasını istiyor.

        “Ömer Halisdemir’in şehit edilmesi beni çok etkiledi”

        15 Temmuz hain darbe girişiminin özellikle de Ömer Halisdemir’in şehit edilmesinin kendisini çok etkilediği belirten Erbil Işın, “15 Temmuz’u yeni nesil gençlere, çocuklara anlatmak için yola çıktım. Darbeden 3 ay sonra çalışıp bu kitabı yapmaya karar verdim. Geçen yıl mayıs ayında ilk kitabımı darbe gecesini anlatıp bitirdim. Fakat hedefim ikinci kitabı çıkarmaktı. 15 Temmuz’u yapanlar rövanşını almak isteyenler Türkiye’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldılar. İkinci kitabımda da bunlardan bahsedip, ‘15 Temmuz 2’ kitabımı 24 Haziran seçimleriyle ilgili de hazırladım” dedi.

        “Çizgi romanlar için herhangi bir beklentim yok”

        Erbil Işın, emeklerinin karşılığında maddi olarak bir beklentisi olmadığının altını çizerek, “Bu kitaplarımı da özellikle Cumhurbaşkanımız, devlet yetkilileri bastırır halka ücretsiz verirlerse insanlar yeniden gerçeği görmüş, okumuş olacak. 1 yıldan fazla çalıştığım bu kitaplar için herhangi bir beklentim yok benim” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa