Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gazze'de yapılan gösterilerde, İsrail tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 62 Filistinli için Adana'da gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi.

        Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinli sivillere İsrail askerleri ateş açıp, 62 kişinin ölümüne sebep oldu. Ülke genelinde protestolar sürerken, Adana Kemeraltı Camii’nde yaşamını yitiren Filistinliler için cuma namazı çıkışı MazlumDer üyelerince gıyabi cenaze namazı kılınarak, dualar edildi.

        Edilen duada, “Dualarımızın her bir kelimesini zalim İsrail’e, zalim siyoniste atılan bir taş olarak kabul eyle ya Rabbi. Dualarımızı onların başlarında parala ya Rabbi” ifadelerine yer verildi.

        Kılınan namaz ve edilen duadan sonra grup adına açıklama yapan Orhan Göktaş, İsrail’in, Filistin halkına yapmış olduğu planlı programlı, kitlesel katliamları protesto etme amacıyla toplandıklarını belirterek, “MazlumDer Adana Şubesi olarak yapmış olduğumuz bu program, Amerika Birleşik Devletleri’nin konsolosluğunu TelAviv’den Kudüs’e taşıması sonucu sivil Filistinlilerin yapmış olduğu gösterilere ateşle cevap vermesi ve Filistinlileri şehit etmesi sebebiyle gıyabi cenaze namazıdır” diye konuştu.

        Grup daha sonra ellerinde Filistin bayraklarıyla İnönü Parkı’na yürüdü. Yürüyüşten sonra grup olaysız dağıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa