Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Şırnak'ta, FETÖ/PDY'nin darbe girişimiyle ilgili 22'si tutuklu 427 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince sanık sayısının fazla olması nedeniyle Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki 375 kişi kapasiteli 420 metrekarelik mahkeme salonunda görülen duruşmada 21'i tutuklu 5'i tutuksuz toplam 26 sanık ve avukatları katıldı. Tutuklu sanık Musa Köse ise bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya iştirak etti.

        Duruşmada ilk olarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince yetkisizlik kararıyla dosyaları Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen MİT tırlarının durdurulması davası kapsamında örgüt içerisinde operasyonel hat kullanıcısı oldukları tespit edilen bu davadan tutuklu olan sanıklar Hasan Bilgin, Kadir Acar ve Musa Köse'nin savunmaları alındı.

        Sanık Kadir Acar, operasyonel hat kullanıcısı olmadığını ve mahkemeye gelen baz verilerini kabul etmediğini söyledi.

        Baz sinyali çakışmalarının hatalı ve çelişkili olduğunu öne süren sanık Acar, "Başkası adına kayıtlı bir telefon hattını asla kullanmadım. Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

        Sanık Musa Köse ise MİT tırlarının durdurulmasıyla alakalı hiçbir görevinin olmadığını ve o süre zarfında kimseden bu yönde talimat almadığını ifade etti.

        Operasyonel hat kullanmadığını ve iddia edildiği gibi asker mahrem imamlarıyla görüşmediğini ileri süren Köse, tahliyesini ve beraatini talep etti.

        Sanık Hasan Bilgin de operasyonel hat konusunda mahkemeye ulaşan belgeleri incelemediğini ve avukatıyla gerekli incelemeyi yaptıktan sonra yarın savunma yapacağını dile getirerek, süre talebinde bulundu.

        Duruşmaya Başbakanlık vekili olarak katılan avukat Fatih Kocaispir ise iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına kısmen katıldıklarını belirterek, "Cumhuriyet savcısı cezalandırılmasını istediği sanıkların sadece Anayasayı ihlal etme suçundan mahkumiyetini talep etti. Ancak biz sanıkların Anayasayı ihlal etme suçunun yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırma ve silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından cezalandırılmalarını ve yine haklarında beraat istenen tüm sanıkların aynı suçlar gereğince cezalandırılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

        Mahkeme heyeti de kararını açıklamak için duruşmayı yarına erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa