Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan eski astsubay hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

        Cumhuriyet savcılığınca örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen tutuksuz M.E. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

        Cumhuriyet savcısının M.E. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis istemiyle hazırladığı iddianame Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        İddianamede itiraflarına yer verilen sanık M.E, Kayseri'de 2010'da örgüte ait evlerde kaldığını ve burada kendisiyle "Enes" kod adlı örgüt mensubunun "abi" olarak ilgilendiğini belirtti.

        Ders çalışmak amacıyla bu evlere gittiğini öne süren M.E. şunları kaydetti:

        "Enes kod adlı şahıs, askeri okul sınavlarını kazandıktan sonra bana 'Okulda namaz kılma, muhafazakar kesime ait profilde olma.' dedi. Balıkesir'de astsubay okulunda okurken Enes, bana arkadaşlık yapacak F.A. ve M.B. adında 2 şahıs söyledi. Okulda yapıya mensup Yunus Emre isimli arkadaşım da vardı. Ankara'da kursa başlayınca Fatih isimli şahsa aylık 300 lira himmet verdim. Yunus da bazen para veriyordu. Fatih bir gün beni büfeden aradı. Ankara'ya geldiğini ve benimle görüşmek istediğini söyledi. Fatih, bizi ismini bilmediğim yeni bir kişiyle tanıştırdı. Bu şahıs bize evinde Fetullah Gülen'in CD'lerini izletirdi. Biz bu şahsa da himmet vermeye devam ettik. Daha sonra Mustafa isimli kişi bizden sorumlu oldu. Mustafa isimli şahsın evinde hükümet aleyhine konuşulmaya başlandı. Bize bundan sonra daha dikkatli olmamız gerektiği ifade edildi."

        - "Sabit hatlardan irtibata geçildi"

        Mustafa isimli kişinin bir süre sonra "Sizi artık sabit hatlardan arayacağım başka şekilde irtibat kurmayacağız." dediğini anlatan M.E, "Kendisini de cep telefonundan değil sabit hatlardan aramamız gerektiğini söyledi. Görüşmelere sabit hatlardan iletişim kurularak gidilirdi. Benim kod adım Metin, Yunus'un kod adı ise Yasin'di. Kod adlarını örgüte ait evlerde de kullanıyorduk." şeklindeki bilgileri verdi.

        FETÖ/PDY içerisinde örgütsel bağı kuvvetlendirmek amacıyla katalog evliliği yaptırıldığına dikkati çeken M.E, "Adana'ya tayinim çıktığında örgüte mensup Tahir isimli şahsın yönlendirmesiyle eşimle tanıştım. Eşimin FETÖ içerisinde yer aldığını anlamıştım. FETÖ aracılığıyla eşimle Mersin'de tanıştım ve 2017 yılında evlendik. Tüm bildiklerimi anlattım. Beratimi istiyorum." ifadelerini kulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa