Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'nın Sarıçam ilçesinde vinç sepetinden düşen 6 işçiden 5'inin hayatını kaybetmesi, birinin yaralanmasıyla ilgili iki müteahhit firma sorumlusu ve vinç operatörünün yargılanmasına devam edildi.

        Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci celse duruşmaya tutuksuz sanık vinç operatörü Ufuk Pelik katılırken, tutuksuz sanık firma yetkilisi Abdurrahman Eraşık ile firma sorumlusu Huda Toktanış katılmadı. Duruşmada bazı müştekiler ve tarafların avukatları yer aldı.

        İş kazasından yaralı halde tek kurtulan ve Şanlıurfa'da ikamet eden Halil Arslan'ın ifadesi, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındı.

        Kazadan önce olay yerinde başka bir vinçle iş yaptıklarını, olay günü ise eski bir vinçle çalıştıklarını belirten Arslan, bu vince binmeden önce kendilerine iş güvenliğiyle ilgili herhangi bir ekipman verilmediğini öne sürdü.

        İş yerinden emniyet kemeri, baret gibi aletler istediklerini anlatan Arslan, "Ancak sanıklardan Abdurrahman 'kalmadı' diyerek vermedi." ifadesini kullandı.

        - 12 metreden düşmüşler

        Arslan, 5 arkadaşının öldüğü olayı şöyle anlattı:

        "Olayın olduğu gün, yanımızdaki malzemelerin ağırlığı nedeniyle vince önce ikişer ikişer binmek suretiyle yukarı çıktık. Öğlen vakti yanılmıyorsam işi bitirmiştik. Yukarıdan aşağıya inecektik. Hepimiz birlikte vince bindik. Daha sonrasında aşağıya düştük. Duyduğum kadarıyla vincin halatının koptuğu belirtilmiş ancak vinçte herhangi bir halat yoktu. İçine bindiğimiz sepet kısmının kancaları bulunmaktaydı. Bu kancalardan mı koptu bilmiyorum. Düştüğümüz yer 12 metreydi. Düştüğümüz esnada vinç operatörü bizi görmekteydi, ayrıca birlikte vince bindiğimizde de bizi görmüştür."

        Mahkeme savcısının sorusu üzerine Arslan, vincin eski olduğunu, ağırlığı kaldırmadığını, çalıştıkları yerde iş güvenliği uzmanı bulunmadığını, kendilerine herhangi bir uyarı ve ikaz da yapılmadığını dile getirdi.

        - "Kendilerini nasıl çalışacağım konusunda uyarmıştım"

        Müşteki Arslan'ın iddiaları üzerine söz alan sanık vinç operatörü Pelik, kullanmış olduğu vincin 30 ton kapasiteli olduğunu belirtti.

        Bir gün önce olay yerinde çalışan 120 ton kapasiteli vincin kendi firmasına ait olmadığını ifade eden Pelik, "Kendilerini nasıl çalışacağım konusunda uyarmıştım. Vincin içinde bir kişi olacak şekilde çalışma yapabileceğimi, ikişer ikişer çalışanları vinç sepetine bindirebileceğimi söyledim." dedi.

        Duruşmaya katılan müştekilerin avukatları da sanıkların tutuklanmalarını istedi.

        Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanmalarına yönelik talebi reddederek, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

        - Olay

        Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikada 20 Temmuz 2017'de çatıdaki onarım işi için vinç sepetine bindirilen 6 işçiden Emrah Arslan, Faruk Kaya, Fehmi Kaya, Murat Gümüş ve Mustafa Gümüş düşüp hayatını kaybetmiş, Halil Arslan da yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa