Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında eski Adana İl Emniyet Müdürü M.A'nın da olduğu eski emniyet mensubu rütbeli 3'ü firari 7'si tutuklu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Mithat Dobur, Şeref Şahin, Hasan Şahin, İsmail Bilgin ile tutuksuz sanık eski Adana İl Emniyet Müdürü M.A. ve bazı tutuksuz sanıklarla avukatları katıldı.

        Davanın firari sanıklarından H.K. mahkeme salonuna gelerek teslim olunca davanın firari sanık sayısı 4'den 3'e düştü.

        Tutuklu sanıklardan Aytaç Akyol, Halil Dağ ve Murat Bayram ise mahkemeye bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

        Duruşmada savunma yapan sanıklar suçlamaları reddederek tahliye ya da beraatlerini istedi.

        Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında eksik hususların giderilmesi, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamı ve sanık H.K'nin uzun süredir firari oluşu dikkate alınarak tutuklanması yönünde görüş bildirdi.

        Mahkeme heyeti, sanık Dobur'un tutuklulukta geçirdiği süreyi, sanık H.K.'nin ise mahkemeye teslim oluşunu dikkate alarak ev hapsi adli kontrol tedbiriyle tahliyelerine, diğer tutuklu sanıkların da mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa