Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Adana'da kaçak içki operasyonu: 21 ton kaçak içki

        Adana polisi yaptığı operasyonda bir depoda, piyasa değeri 650 bin lira olan 21 ton kaçak içki ele geçirdi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

        İHA'nın haberine göre,Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ilçesine bağlı Kayışlı Mahallesi'nde bir evin altında depo olarak kullanılan yerde kaça içki imal edildiği ihbarını aldı. Polis eve baskın yaptı. Depoda yapılan incelemelerde de, her biri 200 litre olmak üzere toplam 100 adet varilde 20 ton fermantasyon halinde, bir ton da satışa hazır olmak üzere toplam 21 ton kaçak rakı ile birlikte rakı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Kaçak içkiler, savcılık talimatıyla olay yerinde imha edilirken, operasyonda gözaltına alınan bir kişinin, emniyetteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

        REKLAM

        Depoda üretilen kaçak rakıların da, kent genelindeki eğlence mekanları, restoran ve Tekel büfelerine satılmak istendiği öğrenildi. Polis tarafından ele geçirilen 21 tonluk kaçak rakının piyasa değerinin 650 bin lira olduğu bildirildi.

        GAZİANTEP'TE DE OPERASYON: 2 KİŞİ GÖZALTINDA

        Gaziantep'te bir depoda sahte içki imalatı yapıldığı istihbaratına ulaşan polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda 188 litre sahte içki ve imalatta kullanılan malzemeler ele geçirildi.

        Gaziantep Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şehitkamil ilçesinde sahte içki imalatı yapılan bir mekana operasyon düzenlendi. Operasyonda 824 şişe, 28 adet bidon, 188 litre sahte içki, 26 bin 901 adet boş şişe ve bu şişelere ait 5 koli içerisinde kapak, toplamda 98 kg ağırlığında anason tohumu, 1 kilogram karbon ve ayrıştırmada kullanılan 36 kilogram ürün ele geçirildi.

        Olayla ilgili 2 şüpheli şahsa gerekli yasal işlem yapıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa