Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Adalet Birliği toplandı

        Zack Snyder’in yönetmen koltuğunda oturduğu “Justice League: Adalet Birliği” filmi 17 Kasım’da vizyona giriyor. Sinemaseverleri günlük rutinlerinden uzaklaştırıp onlara fantastik dünyanın kapılarını açan filmin başrollerinde “Harika Kadın” olarak Gal Galdot, “tartışmalı” Batman Ben Affleck ve “Aquaman” Jason Momoa yer alıyor. Süper kahramanlar, HT Cumartesi için karşınızda... HT Cumartesi'nden Arda Aşık'ın röportajı...

        Jason Momoa: Hepimizin ilhama ihtiyacı var

        Filme dahil olana kadar Justice League hakkında ne biliyordunuz? Çizgi romanlarla büyüyenlerden miydiniz?.

        Kesinlikle! Büyük bir çizgi roman hayranıydım. Küçükken bir sürü çizgi roman okudum ve Batman’i hep sevmişimdir. Tim Burton’ın Batman’i aklımı almıştı, çok etkilenmiştim o filmden. Ancak pek Justice League okumamıştım, bu yüzden araştırmamı yaptım. Ayrıca yapımcı Geoff Johns’la tanışma şansım oldu, Arthur Curry ve DC evrenine dair engin bir bilgeliğe sahip.

        REKLAM

        Süper kahraman ekolünün, nesilden nesile yankı yaparak aktarılmasına nasıl bakıyorsunuz?

        Süper kahramanlar, insanların kendi hayatlarındaki olumsuzlukların üstesinden gelmesine yardımcı oluyor, kendimize inanmamızı sağlıyorlar. Hepimizin ilhama ihtiyacı var ve bu kahramanlar bize, bizim de kahraman olabileceğimizi, başkalarına yardım edebileceğimizi ve dünyayı daha yaşanılabilir hale getirebileceğimizi öğretiyorlar.

        Gal Gadot: Wonder Woman bana da yetişti

        Yönetmen Zack Snyder’la tekrar bir araya gelmek nasıldı?

        Zack, çok değerli bir dostum ve ona büyük saygı duyuyorum. Bana gerçekten inanan ve şans veren biri. Aslında oyunculuğu bırakmayı düşünüyordum ve tam havlu atacakken Zack bana “Batman v Superman”de (2016) Wonder Woman rolünü verdi, hızır gibi yetişti. Bunu asla unutamam. Bence o fantastik bir yönetmen. İki projede de onunla çalışmaktan büyük keyif aldım.

        Diana’nın bu süper kahramanlarla birleşmeyi istemesinin altında yatan motivasyon nedir?

        REKLAM

        Diana Prince, dünyanın sonunun yaklaştığını fark ediyor ve tek kurtuluş yolunun bu süper kahraman ekibini toplamak ve bir olarak savaştırmak olduğunu anlıyor.

        Justice League çekilirken ikinci çocuğunuzu beklediğiniz doğru mu?

        Doğru, çekimler sırasında hamile kaldım. Böyle filmleri çekmek zaten çok yoğun, bir de üstüne üstlük sabah bulantısı, migren gibi şeylerle uğraştım. Ama buna değdi açıkçası.

        Bu karakter için çalışırken Wonder Woman’ın kültürel bir fenomen olabileceğini düşünmüş müydünüz?

        Kesinlikle özel bir şey yaptığımızın farkındaydım ve geminin kaptanı Patty Jenkins (Wonder Woman’ın yönetmeni), her şeyi çok daha sihirli kılıyordu. Bu eşsiz deneyim fiziksel olarak hiç de kolay değildi. 6 ay boyunca haftanın 6 günü çalıştık, zahmetli işti. En iyisi olması için çok uğraştık. Filmin başarısının bu noktaya ulaşacağını hiç düşünmemiştim. Ama çekimlerde yapılan şeyin ne kadar özel olduğunun farkındaydım. İlk çekimleri görünce Wonder Woman olmaktan büyük kıvanç duydum.

        REKLAM

        Ben Affleck: Onun gücü liderlik cesareti

        The Justice League’e Batman ne katıyor?

        Bruce Wayne’in süper güçleri yok. Ancak zekâsı ve eğitimi var. Filmde, süper güçlere sahip olanlar ve olmayanlar arasında fark var. Bruce, bu yüzden zorlanıyor ama doğru olanı yapmak için gösterdiği azim bence Justice League’in sembolü. O, sadece bir adam. Fakat yine de orada dostluklar ve işbirlikler geliştirmeye çalışıyor. Çünkü bu tehdidin bir kişinin kaldıramayacağı kadar büyük olduğunun farkında. Liderlik ve kahramanlık sadece özelliklerle değil, karakterle ilgilidir. Yani bir şekilde, onun gücü liderlik cesareti, özelliği ise insanlara dünyayı kurtarmaları için ilham olmak.

        Çekimler nasıl geçti?

        Kostümlü ilk sahne unutulmazdı. Selfie’ler çekiyorduk. Sanırım stüdyo panik olmuştu, sosyal medyada paylaşmamızdan korktular. Bu mükemmel kostümlerin içinde olmak hepimiz için müthiş bir histi... O gün çok eğlenceliydi... Hepimiz çok çalıştık, çünkü bunun hakkını vermek istedik. Ligin bu şekilde toplanması, bir fanın hayalinin geçek olmasıydı.

        REKLAM
        Justice League:
        Justice League: Adalet Birliği 17 Kasım’da vizyonda!
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa