Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 08:48:19 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil ZTE'ye şok! ABD, ZTE'ye 7 yıllık ceza verdi - Teknoloji Haberleri

        Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, geçtiğimiz aylarda ZTE'nin yasak kapsamında yer alan teknoloji ürünlerini İran'a satmaya çalıştığını tespit etmişti. Bu kapsamda Teksas'ta görülen dava sonucunda şirkete 890 milyon dolar ceza kesilmişti.

        Bu cezayı kabul eden ZTE ile bir de anlaşma düzenleyen ABD yetkilileri, şirketin en üst düzey 4 yöneticisinin görevine son verilmesini ve üst düzey 35 yetkiliye ise disiplin cezası ve ücret indirimi uygulanmasını talep etmiş, ZTE tarafından da bu istekler kabul edilmişti.

        Üst düzey 4 yöneticisinin görevine son veren ZTE, diğer yaptırım olan 35 yöneticisi ile ilgili cezayı uygulamayacağını açıklayınca, anlaşma bozuldu ve ZTE aleyhine yeni yaptırımlar açıklandı.

        REKLAM

        Bu yeni yaptırımlara göre bundan sonra 7 yıl boyunca ZTE'ye ABD teknoloji ürünleri satılmayacak. Bu da Çinli telefon üreticisinin başta yonga seti olmak üzere birçok bileşen için farklı isimlere yönelmesi gerektiği anlamına geliyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa