Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'yi temsil eden başörtülü sporcu Muhammed, Barbie'ye model oldu

        Amerikan Mattel firması, ABD'yi olimpiyatlarda temsil eden ilkbaşörtülü sporcu İbtihaj Muhammed'i model alan bebek üretecek.

        Mattel, Glamour dergisinin düzenlediği "Yılın Kadınları Ödülleri" öncesiShero serisinde eskrimci İbtihaj Muhammed'i model alarak ürettikleri Barbie bebekleringelecek yıl raflarda yerini alacağını açıkladı.

        Ödül törenine katılan Muhammed, başörtülü bir sporcu olarak birçok kezkendini dışlanmış hissettiğini söyledi.

        ABD adına olimpiyatlarda yarışan ilk başörtülü sporcu olan Muhammed, "Mattel gibi küresel bir firmanın başörtüsü giyen bir bebekle serisini genişletmesi, benim için çok duygulandırıcı." dedi.

        REKLAM

        "ÇOCUKLUK HAYALİM GERÇEK OLDU"

        Küçük bir çocukken uzun bacakları olduğu için dışlandığına işaret eden Muhammed, sporun kendisine vücudunu ve gücünü sevmeyi öğrettiğini vurguladı.

        Çocukken dışlanmasına neden olan bacaklarının daha sonra kendisine olimpiyat madalyası kazandırdığına dikkati çeken Muhammed, bu nedenle tasarı sürecinde kendisinden fikir alan Mattel'den bebeğin bacaklarınındaha kalın ve atletik olmasını istediğini belirtti.

        Muhammed, Twitter hesabından "Küçük kızların, başörtüsü giymeyi seçen birbebekle oynayabileceğini bilmek gurur verici. Çocukluk hayalim gerçek oldu." mesajını paylaştı.

        ABD'nin eskrim milli takımında yer alanMuhammed, 2016 Rio Oyunları'nda bronz madalya kazanmıştı.

        ABD'de ve diğer ülkelerde tesettürgiyim pazarına modacılar ve büyük şirketlerin ilgisi giderek artıyor. ABD merkezli bir spor giyim firması, mart ayında tesettürlü kadın sporcular için özel bir koleksiyonusatışa sunmuştu. İtalya'da lüks bir modaevi degeçen yıl ilk defa tesettür koleksiyonu hazırlamıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa