Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik ABD'ye kaçtıktan sonra 'Kırılma Noktası' için döndü

        Oğuz Berkay Fidan, yeni nesil şarkıcılardan arasında yıldızını parlatanlardan biriydi.

        Bunu da 3 yıl içinde 'Olmuyor', 'Beni Ellerden Sayma', 'Annem Günün Kutlu Olsun' ve 'Sadece Ol Düşlerimde' adlı çalışmalarıyla yaptı.

        Kariyerinde yükselme yaşadığı bir dönemde aniden ABD'ye yerleşti.

        Daha doğrusu kaçtı...

        Hem özel hayatında yaşadığı çalkantılı günlerin hem de çalışma arkadaşının kendisine sırt çevirmesinden bunalan Oğuz Berkay Fidan, ailesine bile haber vermeden gittiği ABD'de yeni bir hayat kurmaya hazırlanıyordu.

        Kendisine mail yoluyla gelen 'Kırılma Noktası' için Türkiye'ye döndü.

        'Kırılma Noktası', Oğuz Berkay Fidan'ın yeni şarkısı.

        Böylelikle şarkı, hayatında bir kırılma noktası haline gelmiş.

        Oğuz Berkay Fidan, şimdilerde 'Kırılma Noktası' ile 2 yıl önce bıraktığı yerden kariyerine devam ediyor.

        REKLAM

        Geçtiğimiz yıl yayımladığın 'Burası Yanıyor' adlı yeni single'ından sonra ani bir kararla ABD'ye gittin. Müziğe ara vermenin sebebi neydi?

        Hem özel hayatım içerisinde hem de son single çalışmam 'Burası Yanıyor' ile alakalı pek çok şey iyi gitmiyordu. 'İstediğim gibi gitmiyordu' desem daha doğru olacaktır. Bunların hepsi bana bir anda çok ağır geldi ve buralardan gitmek istedim. Yeni bir hayata başlamanın iyi olacağını düşünüp ABD'de yaşayan arkadaşlarımın yanına gittim. Orada yeni bir hayata başlayabilirim diye düşündüm.. Orada müzik yapabilirim ve bu şekilde bir hayat kurabilirim.

        Ailene bile haber vermeden ülkeyi terk ettiren olay neydi?

        Özel hayatımda yaşadığım bazı kötü yaşanmışlıklar var. Onları anlatmam çok doğru olmaz. En önemli sebeplerinden biri de son şarkımda yanımda olduğuna inandığım ekip arkadaşlarımın aslında yanımda olmayıp beni yarı yolda bırakması oldu diyebilirim. Hepsi bir araya gelince buradan gidip yeni bir hayat kurmak istedim başka bir yerde. Yeni bir sayfa, yeni bir başlangıç.

        ABD'yi tercih etmenin özel bir sebebi var mıydı? Orada neler yaptın?

        Orada çok sevdiğim arkadaşlarım var. Bu nedenle ABD'ye daha çabuk adapte olabileceğimi düşündüm. Bir diğer nedense dünyanın en büyük müzik okullarından biri Berklee Müzik Okulu Boston'da bulunuyor. Oraya girebilir ve dünya müziğini öğrenip, yine hayatıma müzikle devam edebilirdim.

        Türkiye'ye dönmeni sağlayan etken ne oldu?

        Sorunların ön plana geldiği dönemlerde bazı arkadaşlarımla oturup onlardan fikirler aldığım olmuştur. Onlardan biri de 'Kırılma Noktası' şarkımın söz yazarı Yazgın Kaçak. Ticari birlikteliğimizin yanında normal hayatımda da görüştüğüm ve fikir aldığım biridir. Sorunlarımdan söz etmiş, akıl almıştım. ABD'deyken bana 'Kırılma Noktası'nı mail atmış. Şarkıyı dinledim ve hemen aradım. 'Efsane olmuş, şarkıda beni anlatmışsın. Benden beslenmişsin hatta. Geliyorum. Bu şarkıyı yapalım ve benim kırılma noktam olsun. Tekrardan beni müziğe bağlayan iş olsun' dedim ve geri döndüm.

        'Kırılma Noktası'nın senin için anlamı nedir?

        Herkesin hayatında dönüm noktaları vardır. Bende de bir kaç tane... Uzun zamandır buralarda değilim ve 'Kırılma Noktası'nı dönüşümün anahtarı olarak görüyorum.

        Şarkıyla ilgili nasıl tepkiler alıyorsun?

        Çıkalı daha bir hafta oldu ama tepkiler gerçekten çok güzel. Hem şarkıya hem de klibe... İyi ki de dönmüşüm ve 'Kırılma Noktası'nı seslendirmişim. Olumlu tepkiler almak beni çok mutlu ediyor ve aynı zamanda daha da hırslandırıyor. Bir sonraki işlerde de bu hırs ve azimle birlikte daha iyi yerlere geleceğimden şüphem yok.

        BURÇLAR

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa