Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji ABD Senatosu, ağ tarafsızlığını kaldıran kararı veto etti - Teknoloji Haberleri

        Kullanıcılara her siteye ve servise aynı hızla erişme şansı tanıyan ve kaldırılması gündeme gelen ağ tarafsızlığı ilkesi ABD Senatosu tarafından kurtarıldı.

        ABD Federal İletişim Kurulu’nun ağ tarafsızlığını kaldırma kararı, senatoda 52’ye 47 oyla reddedildi.

        49 demokrat senatör ağ tarafsızlığının kaldırılmaması yönünde oy kullanırken, ağ tarafsızlığını kurtaran oylar cumhuriyetçi senatörler Susan Collins, John Kennedy ve Lisa Murkowski’den geldi.

        Ağ Tarafsızlığı ilkesini savunanlar, bugün sahip olduğumuz açık internetin bu ilkeler sayesinde var olabildiğini söylüyorlar. Buna göre, Skype gibi şirketler telekom şirketleriyle bu sebeple rekabet edebiliyor, Netflix bu yüzden eğlence dünyasını değiştirebiliyor.

        REKLAM

        AĞ TARAFSIZLIĞI NEDİR VE KALKARSA NE OLUR?

        ABD'deki kablo şirketlerinin daha önce kendilerine rakip olan hizmetleri durdurmaya ya da yavaşlatmaya çalıştıkları biliniyor. Ağ Tarafsızlığı kuralları, kullanıcıların her yere erişebilecekleri bir internet bağlantısına sahip olmalarını sağlıyor.

        Bu ilkelerin kalkması durumunda internet servis sağlayıcılar farklı hizmetler için ek ücretler isteyebilecek. Standart paketlerde kısıtlı bir internet sunabilecek.

        Örneğin Facebook için ayrı bir paket almanız ya da herhangi bir uygulama, program ya da web sitesi üzerinden sesli arama yapabilmek için ek ücret ödemeniz gerekebilecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa