Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya AB'den flaş "Rus casus" açıklaması: "İngiltere halkı ve hükümetinin yanındayız"

        Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda söz alan AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, AB'nin birlik olarak İngiltere'nin yanında durması gerektiğini ve gelecek hafta Brüksel'de düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nde İngiltere Başbakanı Theresa May'e güçlü dayanışma mesajı vermesi gerektiğini belirtti.

        Timmermans, "Eğer üye ülkelerimizden birinde bir sivile karşı sinir sistemini etkileyen bir kimyasal kullanıldıysa, o zaman AB Konseyi, açık bir şekilde İngiliz halkı ve hükümetinin yanında olduğu mesajını vermeli." diye konuştu.

        AB'nin konuyu Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne (OPCW) taşımak için birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Timmermans, suçlu olan kişilerin cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

        REKLAM

        Timmermans, tüm sorumluluğun İngiliz hükümetine bırakılmaması gerektiğini, AB'nin dayanışma içinde hareket ederek suçlulara birliğin kuvvetli dayanışma içinde olduğunu göstermesi gerektiğini ifade etti.

        ESKİ RUS CASUS SKRİPAL'İN ZEHİRLENMESİ

        Eski Rus casus Sergey Skripal ile kızı Yulia, önceki pazar günü Salibury'da bir bankta bilinçlerini yitirmiş vaziyette bulunmuştu.

        İngiltere Başbakanı May'in dün parlamentoda yaptığı konuşmada, Skripal'in zehirlenmesinde Rus tipi askeri nitelikte, sinir sistemi üzerinde etkili bir kimyasal kullanıldığının kesinleştiğini ve olayda Rusya'nın dahlinin kuvvetle muhtemel olduğunu açıklamıştı.

        İki ülke arasındaki gerilimin tırmandığı olayla ilgili May, Rusya'ya konuyla ilgili açıklama yapması için bu gece yarısına kadar zaman tanıyarak tatmin edici bir cevap alınamaması durumunda bir dizi yaptırım açıklayacağını bildirmişti.

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bu sabah May'in iddialarını "saçmalık" diye nitelendirmişti.

        Tedavileri süren baba ile kızın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu ancak istikrarlı olduğu ifade ediliyor.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa