Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika 5 Arjantinli arkadaş terör kurbanı oldu, 30 yıllık dostluk New York'ta kana bulandı!

        ABD'nin New York kentinde gerçekleştirilen ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının kurbanlarına dair yürek burkan bir hikaye ortaya çıktı.

        La Capital'in haberine göre, saldırıda hayatını kaybeden 8 kişiden 5'i Arjantinliydi. Arjantinli grubun tamamı birbiriyle arkadaştı ve Rosario kentinde bulunan Politeknik Koleji'nden mezuniyetlerinin 30. yılını kutlamak için New York'a gitmişlerdi.

        Grup bisikletleriyle Manhattan'ı keşfederken, 28 yaşındaki Özbek vatandaşı Safullo Saipov kiraladığı kamyoneti insanların üzerine sürdü ve ardından aracından inerek çevrediklere ateş açtı. Saipov daha sonra polis tarafından vurularak yakalandı.

        Arjantin Dışişleri Bakanlığı saldırıda hayatını kaybeden Arjantinlilerin isimlerini Hernan Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damian Pagnucco, Ariel Erlij ve Hernan Ferruchi olarak açıkladı.

        Arjantin basınından La Nacion'ın iddiasına göre, Arjantin'de çelik endüstrisinde çalışan Ariel Erlij, arkadaşlarının katılabilmesi için grubun tüm seyahat masraflarını karşılamıştı.

        REKLAM

        Saldırıda yaralanan bir diğer Arjantinli Martin Ludovico Marro, tedavi için hastaneye kaldırıldı. Arjantinli grubun tamamının 48 ve 49 yaşlarında olduğu belirtildi.

        Saldırıda hayatını kaybedenler arasında 5 Arjantinli arkadaşın yanı sıra ismi henüz açıklanmayan Belçikalı bir kadın da bulunuyor. Diğer iki kurbanın kimliklerine dair ise henüz bir bilgi yok.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa