Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 48. Davos Zirvesi yoğun kar yağışı nedeniyle rötarlı başladı - Para Haberleri

        Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Davos’ta gerçekleşen 48. Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) açılış konuşmasında küreselleşmenin korumacılık sebebiyle cazibesini kaybettiğini belirterek, “II. Dünya Savaşı sonrası oluşturulan küresel örgütlerin yeni dünya dinamiklerini yansıtıp yansıtmadığına bakmalıyız. Bazı küresel güçler küreselleşmeyi yavaşlatmak istiyor. Bunun en bariz örneği de yeni gümrük vergisi bariyerleri” diye konuştu.

        BÜYÜK VERİ, BÜYÜK SORUN

        Gazete Habertürk'ün haberine göre, açıklamalarında isim belirtmeden ABD Başkanı Donald Trump ve hükümetinin politikalarını eleştirerek, “Küreselleşmenin yarattığı sorunlara karşı çözüm izolasyon olmamalıdır. İzolasyonu destekleyenler kendilerini korumaya çalışmalarının ötesinde aslında küreselleşmenin doğal akışını değiştirmeyi istiyor” dedi.

        Konuşmasında teknolojik gelişmelere de değinen Modi, büyük şirketlerin veri toplama stratejilerini eleştirdi. Modi en çok bilgiyi toplayanın dünyaya yön verebilir hale geldiğini hatırlatarak, bu durumun da küresel çapta yeni eşitsizlikleri beraberinde getirdiği uyarısında bulundu.

        'PİYASALAR HİÇ İŞARET VERMEDEN DÜŞÜŞE GEÇEBİLİR'

        ABD’nin Nobel ödüllü ekonomisti Robert Shiller başta ABD olmak üzere küresel piyasalardaki yükselişin bir süre daha devam edebileceğini söyledi. Ancak pek çok uzmanın beklediği düzeltme hareketinin her an ve herhangi bir ön işaret olmaksızın yaşanabileceğine işaret ederek, “Pek çok insan piyasalardaki düşüşü neyin tetikleyeceğini soruyor. Balonun sönmesi için herhangi bir tetiklemeye gerek yok. Balonu oluşturan dinamikler sönmesine de neden olacaktır” dedi.

        1929’daki Büyük Buhran’ı örnek gösteren Shiller, olaylar yaşandıktan sonra açıklanmasının mümkün olduğunu ancak krizler çıkmadan herhangi bir işaretin hiçbir zaman uyarıcı bilgi olarak ortaya çıkmadığına işaret etti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa