Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik 29'uncu ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları başlıyor

        Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları, Fazıl Say, Erol Evgin, Mirkelam gibi birçok sanatçıyı 17 Ekim - 25 Aralık tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak. HT Cumartesi'nden Serdar Yazıcı'nın haberi...

        1- ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları’nda bizi neler bekliyor?

        Bu yıl 10 konserin yer aldığı buluşmalarımız Fazıl Say’ın piyano resitaliyle başlayacak. Ardından pek çok festival ve yarışmada ülkemize prestijli ödüller kazandıran 14 yaşındaki Emir İlgen ilk kez sahnemizde konuk olacak. Mirkelam konseri ile sürecek Müzik Buluşmalarımızda Orkestra Akademik Başkent ve Gülsin Onay, Piatango ile Jülide Özçelik, Barış İçin Müzik Orkestrası, Borusan Quartet ile piyano virtüözü Gökhan Aybulus, piyanist Burçin Büke ile solist Seran Bilgi, Erol Evgin ve Boğaziçi Caz Korosu sahne alacak.

        REKLAM

        2- Line-up bu dönem biraz eksik kalmış sanki... Daha iyi olma ihtimali var mıydı?

        Çok teşekkürler, bunu bir geri bildirim olarak değerlendiriyoruz. Etkinlik sayısı bakımından değerlendirdiğinizde önceki dönemlerle aynı sayıda konser var. İçerik olarak ise farklı müzik türlerini kucaklayan bir program hazırlamaya özen gösterdik...

        3- Emir İlgen ve tamamı çocuklardan oluşan Barış İçin Müzik gibi etkinlikler çocukları nasıl etkiliyor?

        Öncelikle, geleceğin seyircisinin yaratılmasına büyük katkı sağlıyor. Çocuklara erken yaşta sanat zevki kazandırılabiliyor. Küçük yaşta müzikle ve herhangi bir enstrümanla tanışan, sanatsal üretime katılan, yaşıtlarının sanatsal çabalarına tanık olan çocuklar; her şeyden önce sanata, birlikte üretmeye ve yaratıcılığa saygı duyuyorlar.

        4- Türkiye’de çocukların sanata ve müziğe olan ilgisi hakkında yorumlarınız neler?

        REKLAM

        Gelişen teknolojiyle birlikte müzik, çocukların ilk tanıştığı sanat dallarından biri arasında yer alıyor Ancak müziğin üretim süreçlerine katılımı oldukça kısıtlı. Bu nedenle çocukların daha erken yaşlarda enstrümanla tanıştırılması gerektiğine inanıyoruz.

        5- Zamanla Doğu ile Batı kültürünün etkilerini yansıtan bir program olabilir mi?

        Bugüne kadar her iki kültürü bir araya getiren çok sayıda sanatçı ve ekibi ağırladık. Erdal Akkaya ile Duisburg Filarmoni Orkestrası, Johann Strauss Ensemble ile Serkan Gürkan, Matthew Barley ile Mircan Kaya... Bu tür projelere destek olmaya devam ediyoruz.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa